Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySalát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta
Albert logoAlbert logo
  • Salát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta

Salát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta

Salát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Balkánská

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Česnek 8 strouž.
  • Červená řepa 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Olej olivový 8 plž
  • Rajčata cherry na větvičce
  • Sůl
  • Bulgur 100 g
  • Pepř
  • Salát ledový 40 g
  • Feta 40 g
  • Dresink citronový
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Med 1 plž
  • Česnek 8 strouž.
  • Červená řepa 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Olej olivový 8 plž
  • Rajčata cherry na větvičce
  • Sůl
  • Bulgur 100 g
  • Pepř
  • Salát ledový 40 g
  • Feta 40 g
  • Dresink citronový
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Med 1 plž

Příprava

1
Troubu předehřeju na 170 °C. Z neoloupané hlavičky česneku odříznu vrchní část a zbytek hlavičky položím na pečicí plech spolu s červenou řepou a cibulí. Pokapu 2 lžícemi olivového oleje a peču 35 minut. Pak přidám na plech rajčátka na větvičce a peču dalších 5–7 minut, dokud nezměknou.
2
V pánvi přivedu k varu 200 ml vody, osolím, přisypu bulgur, znovu přivedu k varu a vařím 20 minut. Scedím a dám zatím stranou.
3
Z hlavičky upečeného česneku vytlačím stroužky česneku a rozmačkám je na prkýnku plochou nože. Rozmačkaný čes­nek promíchám s bulgurem a zbývajícím olejem, podle chuti osolím a opepřím.
4
Připravím si dresink tak, že všechny přísady rozmělním ručním mixérem dohladka.
5
Na dva talíře rozložím saláty, posypu je bulgurem. Na bulgur rozložím červenou řepu, cibuli, posypu rozdrobeným sýrem feta. Navrch nakladu rajčátka a celý salát zaliju citronovým dresinkem.
1
Troubu předehřeju na 170 °C. Z neoloupané hlavičky česneku odříznu vrchní část a zbytek hlavičky položím na pečicí plech spolu s červenou řepou a cibulí. Pokapu 2 lžícemi olivového oleje a peču 35 minut. Pak přidám na plech rajčátka na větvičce a peču dalších 5–7 minut, dokud nezměknou.
2
V pánvi přivedu k varu 200 ml vody, osolím, přisypu bulgur, znovu přivedu k varu a vařím 20 minut. Scedím a dám zatím stranou.
3
Z hlavičky upečeného česneku vytlačím stroužky česneku a rozmačkám je na prkýnku plochou nože. Rozmačkaný čes­nek promíchám s bulgurem a zbývajícím olejem, podle chuti osolím a opepřím.
4
Připravím si dresink tak, že všechny přísady rozmělním ručním mixérem dohladka.
5
Na dva talíře rozložím saláty, posypu je bulgurem. Na bulgur rozložím červenou řepu, cibuli, posypu rozdrobeným sýrem feta. Navrch nakladu rajčátka a celý salát zaliju citronovým dresinkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.