×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nadýchaný pohár z čerstvých ostružin

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Nadýchaný pohár z čerstvých ostružin

Co budete potřebovat

140 g pekanových ořechů
380 g cukru krupice
1 chlazené listové těsto rozválené
80 g másla
5 dl suchého červeného vína
1 lžička mleté skořice
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
2 hřebíčky
80 g zakysané smetany (15 %)
100 ml smetany ke šlehání (33 %)
1 lžíce javorového sirupu
250 g ostružin

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Ořechy rozemelte a smíchejte s 80 g cukru.
2. Listové těsto rozdělte na čtvrtiny a každou potřete rozehřátým máslem. Pak pláty slepte na sebe a pečte 14 minut. Po vychladnutí nakrájejte na trojúhelníky.
3. Svařte v hrnci víno, 300 g cukru, skořici, muškátový oříšek a rozdrcený hřebíček a tekutinu 20 minut redukujte.
4. Obě smetany vyšlehejte, přilijte sirup a lehce promíchejte.
5. Do sklenice nalijte vinnou redukci, přidejte smetanový krém a ostružiny. Ozdobte trojúhelníčkem křupavého těsta.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadýchaný pohár z čerstvých ostružin

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Veganské Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)

Co budete potřebovat

140 g pekanových ořechů
380 g cukru krupice
1 chlazené listové těsto rozválené
80 g másla
5 dl suchého červeného vína
1 lžička mleté skořice
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
2 hřebíčky
80 g zakysané smetany (15 %)
100 ml smetany ke šlehání (33 %)
1 lžíce javorového sirupu
250 g ostružin

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Ořechy rozemelte a smíchejte s 80 g cukru.
2. Listové těsto rozdělte na čtvrtiny a každou potřete rozehřátým máslem. Pak pláty slepte na sebe a pečte 14 minut. Po vychladnutí nakrájejte na trojúhelníky.
3. Svařte v hrnci víno, 300 g cukru, skořici, muškátový oříšek a rozdrcený hřebíček a tekutinu 20 minut redukujte.
4. Obě smetany vyšlehejte, přilijte sirup a lehce promíchejte.
5. Do sklenice nalijte vinnou redukci, přidejte smetanový krém a ostružiny. Ozdobte trojúhelníčkem křupavého těsta.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty