Nadýchané jahodové knedlíky s omáčkou plnou jahod
Ingredience
42 g | čerstvého droždí |
600 g | polohrubé mouky Česká chuť |
sůl | |
1 | vejce Česká chuť |
150 ml | čerstvého mléka 4 % Česká chuť Bio |
30 ml | slunečnicového oleje |
100 ml | vody |
50 g | cukru krupice |
1 kg | jahod |
Postup přípravy
1. V míse uhněťte hladké těsto z 42 g rozdrobeného droždí, 550 g polohrubé mouky, špetky soli, 1 vejce, 150 ml mléka, 30 ml oleje, 100 ml vody a 50 g cukru. Mísu s těstem překryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě 40 minut kynout. Mezitím v mixéru rozmixujte 500 g očištěných jahod do hladkého smoothie.
2. Vykynuté těsto vyklopte na vál pomoučený zbylými 50 g mouky. Vyválejte na 1 cm silný plát a nožem vykrájejte 12 čtverců cca 8 × 8 cm. Zbylých 500 g očištěných jahod po jedné rozdělte doprostřed každého čtverce z těsta a zabalte je pak do kuličky. Nechte ještě 20 minut kynout.
3. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní postupně knedlíky. Vařte je 6–8 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby pára vyšla ven, a knedlíky tak zůstaly nadýchané. Postup opakujte, dokud je neuvaříte všechny.
4. Nakonec do talířů nalijte jahodovou omáčku a vložte do ní připravené nadýchané knedlíky. Hmmm, jsou tak dobré.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY