Nadýchaná omeleta s trhaným hovězím masem
Ingredience
600 g | hovězí plece |
sůl, pepř | |
100 g | čerstvého špenátu |
1 | šalotka |
1 | stroužek česneku |
4 | lžíce olivového oleje |
8 | vajec |
120 ml | smetany ke šlehání Kunín (31 %) |
100 g | goudy – 48% bloček |
10 g | pažitky |
Postup přípravy
1. Osušte 600 g hovězí plece papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, přikryjte, podlijte 2 dl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 150 minut. Maso vyjměte z trouby, nechte vychladnout a natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna.
2. Jednu šalotku a stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Na rozehřáté pánvi se lžící oleje restujte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, asi 1 minutu. Přidejte 100 g omytého špenátu a nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
3. V misce rozšlehejte 8 vajec se solí, pepřem a 120 ml smetany. Přidejte 50 g nastrouhané goudy a promíchejte. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a vlijte 1/4 vaječné směsi. Před koncem smažení přidejte na omeletu připravený špenát, natrhané maso a hrst nastrouhané goudy. Stejně připravte zbylé 3 omelety.
4. Hotovou omeletu zasypte nadrobno pokrájenou pažitkou a okamžitě servírujte. Ať vám chutná.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY