Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Nadýchaná omeleta s trhaným hovězím masem

Nadýchaná omeleta s trhaným hovězím masem

Experimentujte! Typickou snídaňovou omeletu můžete doplnit o hovězí trhané maso a dopřát si ji jako skvělý, bílkovinami nabitý oběd nebo večeři. Čerstvý špenát navíc dodá železo, hořčík nebo antioxidanty.

Ingredience

600 g hovězí plece
sůl, pepř
100 g čerstvého špenátu
1 šalotka
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
8 vajec
120 ml smetany ke šlehání Kunín (31 %)
100 g goudy – 48% bloček
10 g pažitky

Postup přípravy

1. Osušte 600 g hovězí plece papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, přikryjte, podlijte 2 dl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 150 minut. Maso vyjměte z trouby, nechte vychladnout a natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna.
2. Jednu šalotku a stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Na rozehřáté pánvi se lžící oleje restujte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, asi 1 minutu. Přidejte 100 g omytého špenátu a nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
3. V misce rozšlehejte 8 vajec se solí, pepřem a 120 ml smetany. Přidejte 50 g nastrouhané goudy a promíchejte. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a vlijte 1/4 vaječné směsi. Před koncem smažení přidejte na omeletu připravený špenát, natrhané maso a hrst nastrouhané goudy. Stejně připravte zbylé 3 omelety.
4. Hotovou omeletu zasypte nadrobno pokrájenou pažitkou a okamžitě servírujte. Ať vám chutná.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty