Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

10 g práškové želatiny
30 ml jahodového džusu
50 ml vody
600 g jahod
60 g cukru krupice
1 citron
290 ml smetany ke šlehání (31 %)
15 g cukru moučky
1 lžička vanilkového extraktu
4 snítky čerstvé máty

Postup přípravy

1. Do misky vsypte 10 g želatiny, vlijte 30 ml jahodového džusu a 50 ml vody. Promíchejte metličkou a nechte 8 minut nabobtnat. Omyjte 600 g jahod, odstopkujte je a nakrájejte na plátky. Odeberte 50 g jahod a odložte je stranou na ozdobu. Do mísy dejte 340 g jahod, přidejte 30 g cukru krupice, lžičku citronové šťávy a rozmixujte na pyré.
2. V jiné míse vyšlehejte 240 ml smetany s 15 g moučkového cukru a lžičkou vanilkového extraktu do nadýchaného krému.
3. Nabobtnalou želatinu vložte na 20 sekund do mikrovlnné trouby a rozehřejte. Pozor, nesmíte ji přivést k varu. Rozpuštěnou želatinu vlijte k jahodovému pyré a promíchejte. Nakonec ho opatrně po částech vmíchejte do šlehačky pomocí stěrky.
4. Zbylých 210 g jahod posypte zbylými 30 g krupičného cukru a rozmačkejte vidličkou. Směs rozdělte do 4 sklenic, přelijte připraveným moussem a sklenice dejte vychladit na 4 hodiny do lednice. Po ztuhnutí lžící dozdobte skleničky 50 ml smetany vyšlehanými dotuha. Nakonec přidejte nakrájené zbylé kousky jahod a lístky máty. Svěží jahodový mousse podávejte se sklenkou Pálavy Sommelier Collection.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty