Nadýchaná jahodová pěna
Ingredience
10 g | práškové želatiny |
30 ml | jahodového džusu |
50 ml | vody |
600 g | jahod |
60 g | cukru krupice |
1 | citron |
290 ml | smetany ke šlehání (31 %) |
15 g | cukru moučky |
1 | lžička vanilkového extraktu |
4 | snítky čerstvé máty |
Postup přípravy
1. Do misky vsypte 10 g želatiny, vlijte 30 ml jahodového džusu a 50 ml vody. Promíchejte metličkou a nechte 8 minut nabobtnat. Omyjte 600 g jahod, odstopkujte je a nakrájejte na plátky. Odeberte 50 g jahod a odložte je stranou na ozdobu. Do mísy dejte 340 g jahod, přidejte 30 g cukru krupice, lžičku citronové šťávy a rozmixujte na pyré.
2. V jiné míse vyšlehejte 240 ml smetany s 15 g moučkového cukru a lžičkou vanilkového extraktu do nadýchaného krému.
3. Nabobtnalou želatinu vložte na 20 sekund do mikrovlnné trouby a rozehřejte. Pozor, nesmíte ji přivést k varu. Rozpuštěnou želatinu vlijte k jahodovému pyré a promíchejte. Nakonec ho opatrně po částech vmíchejte do šlehačky pomocí stěrky.
4. Zbylých 210 g jahod posypte zbylými 30 g krupičného cukru a rozmačkejte vidličkou. Směs rozdělte do 4 sklenic, přelijte připraveným moussem a sklenice dejte vychladit na 4 hodiny do lednice. Po ztuhnutí lžící dozdobte skleničky 50 ml smetany vyšlehanými dotuha. Nakonec přidejte nakrájené zbylé kousky jahod a lístky máty. Svěží jahodový mousse podávejte se sklenkou Pálavy Sommelier Collection.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY