Nádivkové muffiny s uzeným masem
Ingredience
8 | rohlíků |
200 ml | bio mléka Česká chuť |
4 | vejce Česká chuť |
180 g | másla Česká chuť |
200 g | uzeného masa |
¼ | lžičky muškátového oříšku |
1 | lžička kypřicího prášku |
sůl | |
2 | hrsti baby špenátu |
20 g | strouhanky |
Postup přípravy
1. Nakrájejte 8 rohlíků na malé kostičky a vsypte je do větší mísy. Přilijte 200 ml vlažného mléka a promíchejte.
2. Rozklepněte 4 vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky spolu se 150 g rozpuštěného másla vlijte k rohlíkům. Přisypte 200 g na kostičky pokrájeného uzeného, ¼ lžičky muškátového oříšku, lžičku kypřicího prášku, osolte a zamíchejte.
3. Pomocí šlehače vyšlehejte bílky do pevného sněhu.
4. Nasekejte 2 hrsti špenátu nadrobno a přisypte ho ke směsi. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
5. Použijete-li plechovou muffinovou formu, vytřete ji máslem a vysypte strouhankou. Silikonovou formu vymazávat a vysypávat nemusíte. Do připravené formy o hloubce 10 cm nanášejte nádivku tak, aby z formiček přečníval malý kopeček.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut. Veselé Velikonoce.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY