×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nadívaná kuřecí stehna

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Nadívaná kuřecí stehna

Co budete potřebovat

250 g slaniny, nakrájené na nudličky nebo kostičky
150 g másla + 3 lžíce navíc
2 sklenice sterilovaného červeného zelí, okapaného, pokrájeného
2 lžičky kmínu
sůl
1–2 lžíce cukru
6–8 kuřecích stehen
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

1. Nakrájenou slaninu nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem. V momentě, kdy je krásně křupavá, přidejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, promíchejte a přidejte zelí a za stálého míchání duste pět minut. Přidejte jednu lžičku kmínu, sůl a podle chuti i cukr. Duste dalších pět minut. Pak směs odstavte a nechte vychladnout.
2. Kuřecí stehna pořádně osolte a pak je naplňte zhruba polovinou ochuceného zelí – na širší straně stehýnka vždy lehce nadzvedněte kůži a zelí pod ni napěchujte. Bát se nemusíte, zelí bude pod kůží držet, jen buďte opatrní, abyste kůži neprotrhli. Poté dejte stehna do pekáče, poklaďte 150 g másla pokrájeného na plátky a posypte zbylým kmínem. Pečte hodinu při teplotě 180 °C.
3. Zbylé zelí zahustěte jíškou – na dvou lžících másla opražte dvě lžíce hladké mouky pěkně dozlatova – a vmíchejte do zelí. Podle chuti jej přislaďte nebo přisolte.
4. Kuřecí stehna podávejte s bramborovými noky a zelím, přelité vypečenou šťávou.
TIP - Ochuceným zelím můžete nadívat i celé kuře – zelí dejte do dobře osolené břišní dutiny, důkladně sepněte a pečte, jak jste zvyklí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadívaná kuřecí stehna

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

250 g slaniny, nakrájené na nudličky nebo kostičky
150 g másla + 3 lžíce navíc
2 sklenice sterilovaného červeného zelí, okapaného, pokrájeného
2 lžičky kmínu
sůl
1–2 lžíce cukru
6–8 kuřecích stehen
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

1. Nakrájenou slaninu nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem. V momentě, kdy je krásně křupavá, přidejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, promíchejte a přidejte zelí a za stálého míchání duste pět minut. Přidejte jednu lžičku kmínu, sůl a podle chuti i cukr. Duste dalších pět minut. Pak směs odstavte a nechte vychladnout.
2. Kuřecí stehna pořádně osolte a pak je naplňte zhruba polovinou ochuceného zelí – na širší straně stehýnka vždy lehce nadzvedněte kůži a zelí pod ni napěchujte. Bát se nemusíte, zelí bude pod kůží držet, jen buďte opatrní, abyste kůži neprotrhli. Poté dejte stehna do pekáče, poklaďte 150 g másla pokrájeného na plátky a posypte zbylým kmínem. Pečte hodinu při teplotě 180 °C.
3. Zbylé zelí zahustěte jíškou – na dvou lžících másla opražte dvě lžíce hladké mouky pěkně dozlatova – a vmíchejte do zelí. Podle chuti jej přislaďte nebo přisolte.
4. Kuřecí stehna podávejte s bramborovými noky a zelím, přelité vypečenou šťávou.
TIP - Ochuceným zelím můžete nadívat i celé kuře – zelí dejte do dobře osolené břišní dutiny, důkladně sepněte a pečte, jak jste zvyklí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty