Nadívaná kuřecí stehna

Snadné Hlavní chod Magazín 11/2010
Snadné Hlavní chod Magazín 11/2010

Ingredience

250 g slaniny, nakrájené na nudličky nebo kostičky
150 g másla + 3 lžíce navíc
2 sklenice sterilovaného červeného zelí, okapaného, pokrájeného
2 lžičky kmínu
sůl
1–2 lžíce cukru
6–8 kuřecích stehen
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

1. Nakrájenou slaninu nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem. V momentě, kdy je krásně křupavá, přidejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, promíchejte a přidejte zelí a za stálého míchání duste pět minut. Přidejte jednu lžičku kmínu, sůl a podle chuti i cukr. Duste dalších pět minut. Pak směs odstavte a nechte vychladnout.
2. Kuřecí stehna pořádně osolte a pak je naplňte zhruba polovinou ochuceného zelí – na širší straně stehýnka vždy lehce nadzvedněte kůži a zelí pod ni napěchujte. Bát se nemusíte, zelí bude pod kůží držet, jen buďte opatrní, abyste kůži neprotrhli. Poté dejte stehna do pekáče, poklaďte 150 g másla pokrájeného na plátky a posypte zbylým kmínem. Pečte hodinu při teplotě 180 °C.
3. Zbylé zelí zahustěte jíškou – na dvou lžících másla opražte dvě lžíce hladké mouky pěkně dozlatova – a vmíchejte do zelí. Podle chuti jej přislaďte nebo přisolte.
4. Kuřecí stehna podávejte s bramborovými noky a zelím, přelité vypečenou šťávou.
TIP - Ochuceným zelím můžete nadívat i celé kuře – zelí dejte do dobře osolené břišní dutiny, důkladně sepněte a pečte, jak jste zvyklí.

Pomohl vám recept?
4hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky