×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Naan

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická...
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka

Naan

Co budete potřebovat

1 lžíce sušeného droždí
100 ml teplé vody
1 lžíce cukru
220 g hladké mouky
2 lžíce jogurtu
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
100 g másla na potírání 
+ máslo na smažení

Jak na to?

Nejprve si vyrobte kvásek. Droždí, vodu a cukr promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Na vál vysypte mouku, vytvořte důlek a dejte do něj jogurt, sůl, olej a kvásek. Uhněťte kompaktní těsto a pak ho dejte na teplé místo 45 minut kynout.
Po vykynutí na pomoučněném válu vytvarujte delší váleček a nakrájejte jej na pět stejnoměrných kousků. Z nich utvořte nesouměrné oválné placky, na okrajích ponechte tlustší nebo rozválejte válečkem.
Rozpalte máslo v pánvi a placky osmažte. Když se na těstu utvoří bubliny a zespodu začnou hnědnout, obraťte je.
V kastrůlku nechte rozpustit máslo a placky před podáváním potřete mašlovačkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Naan

Příloha Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Indická kuchyně Magazín 9/2018
(0)
V Indii se jako příloha podává buď rýže, anebo indický chléb. Jsou dva základní druhy – naan a čapátí. Naan je oproti čapátí z kynutého těsta, ale jeho příprava je velmi jednoduchá.

Co budete potřebovat

1 lžíce sušeného droždí
100 ml teplé vody
1 lžíce cukru
220 g hladké mouky
2 lžíce jogurtu
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
100 g másla na potírání 
+ máslo na smažení

Jak na to?

Nejprve si vyrobte kvásek. Droždí, vodu a cukr promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Na vál vysypte mouku, vytvořte důlek a dejte do něj jogurt, sůl, olej a kvásek. Uhněťte kompaktní těsto a pak ho dejte na teplé místo 45 minut kynout.
Po vykynutí na pomoučněném válu vytvarujte delší váleček a nakrájejte jej na pět stejnoměrných kousků. Z nich utvořte nesouměrné oválné placky, na okrajích ponechte tlustší nebo rozválejte válečkem.
Rozpalte máslo v pánvi a placky osmažte. Když se na těstu utvoří bubliny a zespodu začnou hnědnout, obraťte je.
V kastrůlku nechte rozpustit máslo a placky před podáváním potřete mašlovačkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka

Inspirujte se podobnými recepty