
Naan
V Indii se jako příloha podává buď rýže, anebo indický chléb. Jsou dva základní druhy – naan a čapátí. Naan je oproti čapátí z kynutého těsta, ale jeho příprava je velmi jednoduchá.
Postup přípravy
Nejprve si vyrobte kvásek. Droždí, vodu a cukr promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Na vál vysypte mouku, vytvořte důlek a dejte do něj jogurt, sůl, olej a kvásek. Uhněťte kompaktní těsto a pak ho dejte na teplé místo 45 minut kynout.
Po vykynutí na pomoučněném válu vytvarujte delší váleček a nakrájejte jej na pět stejnoměrných kousků. Z nich utvořte nesouměrné oválné placky, na okrajích ponechte tlustší nebo rozválejte válečkem.
Rozpalte máslo v pánvi a placky osmažte. Když se na těstu utvoří bubliny a zespodu začnou hnědnout, obraťte je.
V kastrůlku nechte rozpustit máslo a placky před podáváním potřete mašlovačkou.
Pomohl vám recept?
34hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod