Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Naan

Naan

V Indii se jako příloha podává buď rýže, anebo indický chléb. Jsou dva základní druhy – naan a čapátí. Naan je oproti čapátí z kynutého těsta, ale jeho příprava je velmi jednoduchá.

Ingredience

1 lžíce sušeného droždí
100 ml teplé vody
1 lžíce cukru
220 g hladké mouky
2 lžíce jogurtu
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
100 g másla na potírání 
+ máslo na smažení

Postup přípravy

Nejprve si vyrobte kvásek. Droždí, vodu a cukr promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Na vál vysypte mouku, vytvořte důlek a dejte do něj jogurt, sůl, olej a kvásek. Uhněťte kompaktní těsto a pak ho dejte na teplé místo 45 minut kynout.
Po vykynutí na pomoučněném válu vytvarujte delší váleček a nakrájejte jej na pět stejnoměrných kousků. Z nich utvořte nesouměrné oválné placky, na okrajích ponechte tlustší nebo rozválejte válečkem.
Rozpalte máslo v pánvi a placky osmažte. Když se na těstu utvoří bubliny a zespodu začnou hnědnout, obraťte je.
V kastrůlku nechte rozpustit máslo a placky před podáváním potřete mašlovačkou.

Pomohl vám recept?
34hodnocení4

Další videorecepty