
Mungo hummus a zeleninové chipsy
Tradiční arabskou pomazánku lze připravit i z fazolek mungo. Spolu se zeleninovými chipsy nadchne i na oslavách či posezení s přáteli.
Ingredience
150 g | Bio mungo fazolí Nature's Promise |
1 | batát |
1 | větší červená řepa |
2 | lžíce tahini pasty |
125 ml | vody |
2 | lžíce citronové šťávy |
2 | stroužky nahrubo nakrájeného česneku |
1 | lžíce kurkumy |
1 | a ½ lžíce mletého kmínu |
1 | lžička soli |
½ | lžičky pepře |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce směsi semínek na ozdobu |
Postup přípravy
Fazole mungo uvařte podle návodu na obalu.
Předehřejte troubu na 180 °C horko-
vzduch.
Batát i řepu oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj zeleninu a pečte 30 minut. V polovině pečení obraťte.
Hotové chipsy přesypte na plochý talíř a nechte vychladnout. V mixéru rozmixujte mungo spolu s tahini, vodou, citronovou šťávou, česnekem, kurkumou, jednou lžící kmínu, solí a pepřem. Pro dosažení krémovité konzistence dejte směs na půl hodiny do lednice.
Hummus podávejte zakápnutý olivovým olejem a posypaný kmínem a semínky.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod