×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Muffiny z těstovin a sýra

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Muffiny z těstovin a sýra

Co budete potřebovat

100 g slaných krekrů
300 g strouhaného čedaru nebo goudy
4 lžíce rozpuštěného másla + na formu
300 g těstovin (kolínka, vrtule…)
300 g čerstvého krémového sýra
s bylinkami
2 vejce
125 ml mléka
75 g zakysané smetany
sůl
200 g plátků kvalitní slaniny, nakrájené
nadrobno
svazek pažitky, nasekaný

Jak na to?

Krekry v mixéru rozdrťte na strouhanku nebo je dejte do pevnějšího plastového sáčku a rozbijte válečkem. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na muffiny vymažte máslem. V míse smíchejte drť z krekrů s polovinou nastrouhaného čedaru a rozpuštěným máslem – směs by měla připomínat vlhký písek. Směsí naplňte důlky v muffinové formě a dobře prsty upěchujte. Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte těstoviny al dente. Sceďte je a vložte do velké mísy. Ihned vmíchejte bylinkový sýr, většinu zbývajícího čedaru a důkladně promíchejte. V jiné misce prošlehejte vejce, mléko a zakysanou smetanu. Osolte. Směsí přelijte těstoviny, přidejte slaninu, pažitku (trochu si nechte na ozdobu) a promíchejte. Lžící naplňte důlky na muffiny těstovinovou směsí. Posypte zbylým čedarem a pažitkou a zapečte asi 15 minut dozlatova. Nechte chvilku zchladnout ve formě, pak vidličkou nebo nožem uvolněte okraje, muffiny vyjměte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Muffiny z těstovin a sýra

Snadné Pečení Magazín 12/2014
(0)

Co budete potřebovat

100 g slaných krekrů
300 g strouhaného čedaru nebo goudy
4 lžíce rozpuštěného másla + na formu
300 g těstovin (kolínka, vrtule…)
300 g čerstvého krémového sýra
s bylinkami
2 vejce
125 ml mléka
75 g zakysané smetany
sůl
200 g plátků kvalitní slaniny, nakrájené
nadrobno
svazek pažitky, nasekaný

Jak na to?

Krekry v mixéru rozdrťte na strouhanku nebo je dejte do pevnějšího plastového sáčku a rozbijte válečkem. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na muffiny vymažte máslem. V míse smíchejte drť z krekrů s polovinou nastrouhaného čedaru a rozpuštěným máslem – směs by měla připomínat vlhký písek. Směsí naplňte důlky v muffinové formě a dobře prsty upěchujte. Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte těstoviny al dente. Sceďte je a vložte do velké mísy. Ihned vmíchejte bylinkový sýr, většinu zbývajícího čedaru a důkladně promíchejte. V jiné misce prošlehejte vejce, mléko a zakysanou smetanu. Osolte. Směsí přelijte těstoviny, přidejte slaninu, pažitku (trochu si nechte na ozdobu) a promíchejte. Lžící naplňte důlky na muffiny těstovinovou směsí. Posypte zbylým čedarem a pažitkou a zapečte asi 15 minut dozlatova. Nechte chvilku zchladnout ve formě, pak vidličkou nebo nožem uvolněte okraje, muffiny vyjměte a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty