Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 hrsti vlašských ořechů
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky krupicového cukru
sůl
pepř
125 ml řeckého jogurtu
1 lžička medu
¼ lžičky mletého koriandru
450 g jarní mrkvičky
4 kedlubny
2 ředkvičky
2 jarní cibulky

Postup přípravy

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Vlašské ořechy promíchejte s olejem a pečte 6 až 8 minut dokřupava.

3) Poté ořechy posypte cukrem, solí a pepřem a nechte zchladnout.

4) Jogurt smíchejte s medem a koriandrem. Zálivku dotáhněte solí a pepřem.

5) Mrkvičky dejte do cedníku a ten ponořte do ledové vody. Nechte ho v ní tak dlouho, dokud se nezačnou mrkvičky kroutit.

6) Pak je důkladně osušte a smíchejte s tence pokrájenými kousky kedlubny a ředkvičkami. Přidejte jarní cibulku a přelijte dresinkem. Podávejte posypané ořechy.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty