×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mrkvový dort s bílým krémem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Mrkvový dort s bílým krémem

Co budete potřebovat

5 vajec, bílky a žloutky zvlášť
1 sáček vanilkového cukru
100 g krupicového cukru
špetka soli
100 g třtinového cukru
šťáva z 1 citronu
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
200 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
300 ml oleje
500 g mrkve, nastrouhané najemno
150 g vlašských ořechů, jemně mletých
100 g mletého kokosu
máslo a mouka na vymazání formy
Na krém
400 ml mléka
sáčku kokosového pudinkového
prášku
200 g bílé čokolády, nalámané
350 g másla
100 g moučkového cukru

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků, vanilkového a krupicového cukru a soli vyšlehejte sníh. Žloutky s třtinovým cukrem vyšlehejte do pěny, pak přidejte citronovou šťávu a kůru a dobře promíchejte. Sníh i žloutkovou pěnu pak opatrně smíchejte ve větší míse. Postupně vmíchávejte mouku prosetou s jedlou sodou a kypřicím práškem, pak ostatní přísady. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy o průměru 22 cm a v předehřáté troubě pečte 45 minut. Vyndejte z trouby, korpus propíchejte špejlí a nechte 5 minut odstát, pak ho vyklopte z formy a nechte hodinu chladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvařte hladký hustý pudink. Až začne houstnout, přidejte nalámanou bílou čokoládu a za stálého míchání ji nechte rozpustit a pudink tuhnout. Odstavte a nechte chladnout, občas zamíchejte, aby se nevytvořil škraloup a zůstal hebký. Mezitím utřete máslo s cukrem. Až pudink zchladne na pokojovou teplotu, zašlehejte ho po částech do utřeného másla.
Vychladlý korpus rozkrojte na 3 díly, potřete je polovinou krému. Přiklopte a namažte boky i vrch dortu zbylým krémem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvový dort s bílým krémem

Snadné Pečení Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (41)

Co budete potřebovat

5 vajec, bílky a žloutky zvlášť
1 sáček vanilkového cukru
100 g krupicového cukru
špetka soli
100 g třtinového cukru
šťáva z 1 citronu
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
200 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
300 ml oleje
500 g mrkve, nastrouhané najemno
150 g vlašských ořechů, jemně mletých
100 g mletého kokosu
máslo a mouka na vymazání formy
Na krém
400 ml mléka
sáčku kokosového pudinkového
prášku
200 g bílé čokolády, nalámané
350 g másla
100 g moučkového cukru

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků, vanilkového a krupicového cukru a soli vyšlehejte sníh. Žloutky s třtinovým cukrem vyšlehejte do pěny, pak přidejte citronovou šťávu a kůru a dobře promíchejte. Sníh i žloutkovou pěnu pak opatrně smíchejte ve větší míse. Postupně vmíchávejte mouku prosetou s jedlou sodou a kypřicím práškem, pak ostatní přísady. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy o průměru 22 cm a v předehřáté troubě pečte 45 minut. Vyndejte z trouby, korpus propíchejte špejlí a nechte 5 minut odstát, pak ho vyklopte z formy a nechte hodinu chladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvařte hladký hustý pudink. Až začne houstnout, přidejte nalámanou bílou čokoládu a za stálého míchání ji nechte rozpustit a pudink tuhnout. Odstavte a nechte chladnout, občas zamíchejte, aby se nevytvořil škraloup a zůstal hebký. Mezitím utřete máslo s cukrem. Až pudink zchladne na pokojovou teplotu, zašlehejte ho po částech do utřeného másla.
Vychladlý korpus rozkrojte na 3 díly, potřete je polovinou krému. Přiklopte a namažte boky i vrch dortu zbylým krémem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty