×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mrkvové muffiny s medovou polevou

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými...
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Mrkvové muffiny s medovou polevou

Co budete potřebovat

250 g čerstvých datlí, vypeckovaných a nasekaných
125 ml vařící vody
375 g hladké mouky
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
110 g krupicového cukru
20 g kokosu, strouhaného
2 lžičky perníkového koření
½ lžičky sušeného zázvoru
2 vejce, prošlehané
½ lžičky vanilkového extraktu
125 ml mléka
125 ml extra panenského olivového oleje
300 g mrkve, oloupané a nastrouhané najemno
250 g krémového sýru, pokojové teploty
2 lžíce krupicového cukru
NA MEDOVOU POLEVU
175 g medu, tekutého
1 lžíce vody
½ lžičky perníkového koření

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Datle zalijte vařící vodou a nechte ji vsáknout. Mouku, prášek do pečiva, cukr, kokos a koření smíchejte v míse. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej, mrkev a datle a zlehka promíchejte. Polovinu těsta rozdělte do tukem vymazaných muffinových formiček, naplňte je do poloviny. Sýr prošlehejte s cukrem a přidejte do formiček, navrch dejte zbylé těsto. Pečte 20 minut. Vyzkoušejte, jestli je těsto hotové tak, že do něj zapíchnete špejli a vytáhnete ji čistou. Zatímco se muffiny pečou, připravte si medovou polevu. V rendlíku svařte do zhoustutí med s vodou, trvá to asi 3 minuty. Přidejte koření, promíchejte a před podáváním přelijte muffiny teplou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvové muffiny s medovou polevou

Velmi snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: na 12 muffinů
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

250 g čerstvých datlí, vypeckovaných a nasekaných
125 ml vařící vody
375 g hladké mouky
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
110 g krupicového cukru
20 g kokosu, strouhaného
2 lžičky perníkového koření
½ lžičky sušeného zázvoru
2 vejce, prošlehané
½ lžičky vanilkového extraktu
125 ml mléka
125 ml extra panenského olivového oleje
300 g mrkve, oloupané a nastrouhané najemno
250 g krémového sýru, pokojové teploty
2 lžíce krupicového cukru
NA MEDOVOU POLEVU
175 g medu, tekutého
1 lžíce vody
½ lžičky perníkového koření

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Datle zalijte vařící vodou a nechte ji vsáknout. Mouku, prášek do pečiva, cukr, kokos a koření smíchejte v míse. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej, mrkev a datle a zlehka promíchejte. Polovinu těsta rozdělte do tukem vymazaných muffinových formiček, naplňte je do poloviny. Sýr prošlehejte s cukrem a přidejte do formiček, navrch dejte zbylé těsto. Pečte 20 minut. Vyzkoušejte, jestli je těsto hotové tak, že do něj zapíchnete špejli a vytáhnete ji čistou. Zatímco se muffiny pečou, připravte si medovou polevu. V rendlíku svařte do zhoustutí med s vodou, trvá to asi 3 minuty. Přidejte koření, promíchejte a před podáváním přelijte muffiny teplou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty