×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mrkvové muffiny s medovou polevou

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Mrkvové muffiny s medovou polevou

Co budete potřebovat

250 g čerstvých datlí, vypeckovaných a nasekaných
125 ml vařící vody
375 g hladké mouky
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
110 g krupicového cukru
20 g kokosu, strouhaného
2 lžičky perníkového koření
½ lžičky sušeného zázvoru
2 vejce, prošlehané
½ lžičky vanilkového extraktu
125 ml mléka
125 ml extra panenského olivového oleje
300 g mrkve, oloupané a nastrouhané najemno
250 g krémového sýru, pokojové teploty
2 lžíce krupicového cukru
NA MEDOVOU POLEVU
175 g medu, tekutého
1 lžíce vody
½ lžičky perníkového koření

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Datle zalijte vařící vodou a nechte ji vsáknout. Mouku, prášek do pečiva, cukr, kokos a koření smíchejte v míse. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej, mrkev a datle a zlehka promíchejte. Polovinu těsta rozdělte do tukem vymazaných muffinových formiček, naplňte je do poloviny. Sýr prošlehejte s cukrem a přidejte do formiček, navrch dejte zbylé těsto. Pečte 20 minut. Vyzkoušejte, jestli je těsto hotové tak, že do něj zapíchnete špejli a vytáhnete ji čistou. Zatímco se muffiny pečou, připravte si medovou polevu. V rendlíku svařte do zhoustutí med s vodou, trvá to asi 3 minuty. Přidejte koření, promíchejte a před podáváním přelijte muffiny teplou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvové muffiny s medovou polevou

Velmi snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: na 12 muffinů
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

250 g čerstvých datlí, vypeckovaných a nasekaných
125 ml vařící vody
375 g hladké mouky
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
110 g krupicového cukru
20 g kokosu, strouhaného
2 lžičky perníkového koření
½ lžičky sušeného zázvoru
2 vejce, prošlehané
½ lžičky vanilkového extraktu
125 ml mléka
125 ml extra panenského olivového oleje
300 g mrkve, oloupané a nastrouhané najemno
250 g krémového sýru, pokojové teploty
2 lžíce krupicového cukru
NA MEDOVOU POLEVU
175 g medu, tekutého
1 lžíce vody
½ lžičky perníkového koření

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Datle zalijte vařící vodou a nechte ji vsáknout. Mouku, prášek do pečiva, cukr, kokos a koření smíchejte v míse. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej, mrkev a datle a zlehka promíchejte. Polovinu těsta rozdělte do tukem vymazaných muffinových formiček, naplňte je do poloviny. Sýr prošlehejte s cukrem a přidejte do formiček, navrch dejte zbylé těsto. Pečte 20 minut. Vyzkoušejte, jestli je těsto hotové tak, že do něj zapíchnete špejli a vytáhnete ji čistou. Zatímco se muffiny pečou, připravte si medovou polevu. V rendlíku svařte do zhoustutí med s vodou, trvá to asi 3 minuty. Přidejte koření, promíchejte a před podáváním přelijte muffiny teplou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty