Mrkvové muffiny s medovou polevou
Ingredience
250 g | čerstvých datlí, vypeckovaných a nasekaných |
125 ml | vařící vody |
375 g | hladké mouky |
2 | vrchovaté lžičky prášku do pečiva |
110 g | krupicového cukru |
20 g | kokosu, strouhaného |
2 | lžičky perníkového koření |
½ | lžičky sušeného zázvoru |
2 | vejce, prošlehané |
½ | lžičky vanilkového extraktu |
125 ml | mléka |
125 ml | extra panenského olivového oleje |
300 g | mrkve, oloupané a nastrouhané najemno |
250 g | krémového sýru, pokojové teploty |
2 | lžíce krupicového cukru |
NA MEDOVOU POLEVU | |
175 g | medu, tekutého |
1 | lžíce vody |
½ | lžičky perníkového koření |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Datle zalijte vařící vodou a nechte ji vsáknout. Mouku, prášek do pečiva, cukr, kokos a koření smíchejte v míse. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej, mrkev a datle a zlehka promíchejte. Polovinu těsta rozdělte do tukem vymazaných muffinových formiček, naplňte je do poloviny. Sýr prošlehejte s cukrem a přidejte do formiček, navrch dejte zbylé těsto. Pečte 20 minut. Vyzkoušejte, jestli je těsto hotové tak, že do něj zapíchnete špejli a vytáhnete ji čistou. Zatímco se muffiny pečou, připravte si medovou polevu. V rendlíku svařte do zhoustutí med s vodou, trvá to asi 3 minuty. Přidejte koření, promíchejte a před podáváním přelijte muffiny teplou omáčkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY