
Mrkvová polévka se žirafou
Postup přípravy
1. Cibuli jemně opečte na másle, aby změkla a zesklovatěla. Přidejte mrkev, zlehka ji osmažte, aby pustila aroma, zalijte ji 300 ml vody a vařte asi dvacet minut, až mrkev úplně změkne. Nechte chvíli zchladnout, osolte podle chuti a vše rozmixujte dohladka.
2. Vraťte polévku do hrnce, vmíchejte do ní většinu smetany a nakonec ji ještě ohřejte – ale už nevařte.
3. Na talířích polévku dozdobte: opečeným chlebem vykrájeným formičkami, pažitkou a zbylou smetanou.
Pomohl vám recept?
6hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod