Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMrkvičky pro koledníky z listového těsta
Albert logoAlbert logo
  • Mrkvičky pro koledníky z listového těsta
Mrkvičky pro koledníky z listového těsta

Mrkvičky pro koledníky z listového těsta

Trendy mrkvičky mají nápad a vtip. Navíc jsou připraveny z pár jednoduchých surovin. Moderní je neplýtvat a využít i zbylou nať z mrkví, které jste použili na jiný jarní recept.
Snadné
31-45 minut
3/5
Česká
Vegetariánské
Velikonoce
Svačina

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Listové těsto 1 ks
  • Olej slunečnicový 1 člž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 50 ml
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Vejce 1 ks
  • Mrkvová nať
  • Eidam strouhaný 100 g
  • Listové těsto 1 ks
  • Olej slunečnicový 1 člž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 50 ml
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Vejce 1 ks
  • Mrkvová nať
  • Eidam strouhaný 100 g

Příprava

1
Nakrájejte 1 plát listového těsta podélně na proužky široké cca 1,5 cm a alobal naměřte na stejnou délku, jako má listové těsto.
2
Část alobalu po délce přehněte a vytvarujte z něj kornoutek ve tvaru mrkvičky.Proužek těsta namotejte na předem připravený kornoutek z alobalu potřený slunečnicovým olejem, začněte od špičky.
3
Potřete mrkvičky rozšlehaným žloutkem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a opatrně vyjměte z alobalu.
4
Na náplň si připravte do misky 200 g čerstvého sýra a 50 ml smetany. Promíchejte. Poté přidejte 1 hrst najemno nasekané mrkvové natě a 100 g strouhaného eidamu, osolte, opepřete.
5
Přendejte do zdobicího sáčku, ustřihněte nůžkami špičku a sýrovou směsí plňte upečené kornoutky.Nakonec do náplně zapíchejte zbylou mrkvovou nať a máte originální velikonoční pohoštění pro koledníky jedna radost.
1
Nakrájejte 1 plát listového těsta podélně na proužky široké cca 1,5 cm a alobal naměřte na stejnou délku, jako má listové těsto.
2
Část alobalu po délce přehněte a vytvarujte z něj kornoutek ve tvaru mrkvičky.Proužek těsta namotejte na předem připravený kornoutek z alobalu potřený slunečnicovým olejem, začněte od špičky.
3
Potřete mrkvičky rozšlehaným žloutkem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a opatrně vyjměte z alobalu.
4
Na náplň si připravte do misky 200 g čerstvého sýra a 50 ml smetany. Promíchejte. Poté přidejte 1 hrst najemno nasekané mrkvové natě a 100 g strouhaného eidamu, osolte, opepřete.
5
Přendejte do zdobicího sáčku, ustřihněte nůžkami špičku a sýrovou směsí plňte upečené kornoutky.Nakonec do náplně zapíchejte zbylou mrkvovou nať a máte originální velikonoční pohoštění pro koledníky jedna radost.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o čerstvých sýrech měli vědět
    Mezi čerstvé sýry můžeme zařadit i tvaroh. Díky bílkovinám nás dokáží na delší dobu zasytit. Chutnější zcela určitě budou ty sýry, které budou obsahovat vyšší množství tuku. Pokud si však hlídáte svoji tělesnou hmotnost, tak svoji pozornost věnujte čtení etiket.
  • Jak udělat recept zdravější
    Čerstvý sýr zaměňte za polotučný tvaroh, který velikonoční mrkvičky udělá méně tučné. Množství smetany ke šlehání můžete snížit nebo ji úplně vyřadit. Listové těsto můžete zvolit celozrnné. Mrkvičky budou obsahovat více vlákniny.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.