Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPerlová roláda
Albert logoAlbert logo

Perlová roláda

Perlová roláda
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Vejce 3 ks
  • Cukr třtinový BIO 80 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Kakao holandské 25 g
  • Káva instantní 3 plž
  • Mléko plnotučné 1 plž
  • Čokoláda bílá 50 g
  • Cukr moučkový 80 g
  • Rum 2 plž
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Vodka 1 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 350 ml
  • Olej slunečnicový 1 člž
  • Vejce 3 ks
  • Cukr třtinový BIO 80 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Kakao holandské 25 g
  • Káva instantní 3 plž
  • Mléko plnotučné 1 plž
  • Čokoláda bílá 50 g
  • Cukr moučkový 80 g
  • Rum 2 plž
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Vodka 1 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 350 ml
  • Olej slunečnicový 1 člž

Příprava

1
Vejce v míse vyšlehejte ručním šlehačem s 50 g cukru do světlé pěny. Šlehejte cca 10 minut. Do jiné mísy prosejte mouku, kakao a 2 lžíce kávy. Suchou směs spolu s mlékem přidejte do vyšlehané pěny a opatrně promíchejte na hladké těsto.
2
Těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 12 minut.
3
Na pracovní plochu rozprostřete utěrku a poprašte ji 50 g moučkového cukru. Upečený horký piškot opatrně přendejte horní stranou na pocukrovanou utěrku, stáhněte papír a opatrně těsto zarolujte, aby bylo pružné. Nechte vychladnout a pak roládu zase velmi opatrně rozbalte.
4
Do hrnce vlijte rum, vodku, zbývající kávu a přisypte 20 g moučkového cukru. Směs přiveďte k varu. Přelijte do misky a nechte vychladnout.
5
Smetanu spolu s rumovým rozvarem ručním šlehačem vyšlehejte do tuhého krému. Z hotového krému odeberte ¼ a dejte stranou. Zbylým krémem potřete piškot a znovu opatrně zarolujte. Dejte vychladit na 1 hodinu do lednice.
6
Připravte dvě vodní lázně. Do jedné misky vsypte nalámanou bílou čokoládu a půl lžičky oleje. Do druhé vsypte nalámanou hořkou čokoládu a zbylý olej a rozpusťte je.
7
Na dva plechy dejte pečicí papír. Rozpuštěnou čokoládu na ně vylijte dle druhu a rozetřete do tenké vrstvy. Dejte do lednice na 3 minuty. Pak čokolády vyndejte, opatrně vykrojte v celé ploše různě velké hvězdičky a dejte znovu do lednice na pár minut. Nakonec hvězdy vylámejte.
8
Vyndejte roládu, posypte ji zbylým moučkovým cukrem a ozdobte hvězdami a zbylým krémem.
1
Vejce v míse vyšlehejte ručním šlehačem s 50 g cukru do světlé pěny. Šlehejte cca 10 minut. Do jiné mísy prosejte mouku, kakao a 2 lžíce kávy. Suchou směs spolu s mlékem přidejte do vyšlehané pěny a opatrně promíchejte na hladké těsto.
2
Těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 12 minut.
3
Na pracovní plochu rozprostřete utěrku a poprašte ji 50 g moučkového cukru. Upečený horký piškot opatrně přendejte horní stranou na pocukrovanou utěrku, stáhněte papír a opatrně těsto zarolujte, aby bylo pružné. Nechte vychladnout a pak roládu zase velmi opatrně rozbalte.
4
Do hrnce vlijte rum, vodku, zbývající kávu a přisypte 20 g moučkového cukru. Směs přiveďte k varu. Přelijte do misky a nechte vychladnout.
5
Smetanu spolu s rumovým rozvarem ručním šlehačem vyšlehejte do tuhého krému. Z hotového krému odeberte ¼ a dejte stranou. Zbylým krémem potřete piškot a znovu opatrně zarolujte. Dejte vychladit na 1 hodinu do lednice.
6
Připravte dvě vodní lázně. Do jedné misky vsypte nalámanou bílou čokoládu a půl lžičky oleje. Do druhé vsypte nalámanou hořkou čokoládu a zbylý olej a rozpusťte je.
7
Na dva plechy dejte pečicí papír. Rozpuštěnou čokoládu na ně vylijte dle druhu a rozetřete do tenké vrstvy. Dejte do lednice na 3 minuty. Pak čokolády vyndejte, opatrně vykrojte v celé ploše různě velké hvězdičky a dejte znovu do lednice na pár minut. Nakonec hvězdy vylámejte.
8
Vyndejte roládu, posypte ji zbylým moučkovým cukrem a ozdobte hvězdami a zbylým krémem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.