Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 4/2021
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 4/2021

Ingredience

450 g cibule
1 kg vepřové plece
sůl
pepř
drcený kmín
9 stroužků česneku
700 ml vody
30 g hladké mouky
20 g sádla
800 g mraženého sekaného špenátu
100 ml smetany (30 %)
900 g brambor typu C
1 vejce
300 g dětské krupičky
20 g másla

Postup přípravy

1. Oloupejte 300 g cibule, nakrájejte ji nadrobno a rozložte na dno pekáče.

2. Maso nakrájejte na kostky, vložte do mísy, osolte, opepřete a přisypte kmín. Přidejte prolisovaných 6 stroužků česneku a promíchejte s masem. Poté kostky masa rozložte na cibuli v pekáči.

3. Podlijte 200 ml vody a pečte 1 1⁄2 hodiny v troubě předehřáté na 160 °C. Během pečení občas promíchejte, a pokud by bylo třeba, ještě podlijte vodou.

4. Maso vyjměte z pekáče a odložte stranou. Na středním ohni odpařte zbývající vodu v pekáči, aby na dně zbyl jen tuk. Zaprašte moukou a orestujte za stálého míchání dozlatova. Přilijte 500 ml studené vody a za občasného míchání 20 minut povařte.

5. Zbylou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a česnek na plátky.

6. V hrnci rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli, vsypte česnek a krátce restujte. Přidejte mražený špenát, promíchejte, přiklopte poklicí a 15 minut vařte. Přilijte smetanu, osolte a nechte chvíli probublat.

7. Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. Do nastrouhaných brambor rozklepněte vejce, přisypte krupičku, lžičku soli a vypracujte těsto, ze kterého vytvarujte 3 válečky.

8. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, vložte knedlíky a vařte 20 minut. Vyjměte hotové knedlíky z hrnce a potřete rozpuštěným máslem, aby neokoraly.

Pomohl vám recept?
1hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky