Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem

Co budete potřebovat

450 g cibule
1 kg vepřové plece
sůl
pepř
drcený kmín
9 stroužků česneku
700 ml vody
30 g hladké mouky
20 g sádla
800 g mraženého sekaného špenátu
100 ml smetany (30 %)
900 g brambor typu C
1 vejce
300 g dětské krupičky
20 g másla

Jak na to?

1. Oloupejte 300 g cibule, nakrájejte ji nadrobno a rozložte na dno pekáče.

2. Maso nakrájejte na kostky, vložte do mísy, osolte, opepřete a přisypte kmín. Přidejte prolisovaných 6 stroužků česneku a promíchejte s masem. Poté kostky masa rozložte na cibuli v pekáči.

3. Podlijte 200 ml vody a pečte 1 1⁄2 hodiny v troubě předehřáté na 160 °C. Během pečení občas promíchejte, a pokud by bylo třeba, ještě podlijte vodou.

4. Maso vyjměte z pekáče a odložte stranou. Na středním ohni odpařte zbývající vodu v pekáči, aby na dně zbyl jen tuk. Zaprašte moukou a orestujte za stálého míchání dozlatova. Přilijte 500 ml studené vody a za občasného míchání 20 minut povařte.

5. Zbylou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a česnek na plátky.

6. V hrnci rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli, vsypte česnek a krátce restujte. Přidejte mražený špenát, promíchejte, přiklopte poklicí a 15 minut vařte. Přilijte smetanu, osolte a nechte chvíli probublat.

7. Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. Do nastrouhaných brambor rozklepněte vejce, přisypte krupičku, lžičku soli a vypracujte těsto, ze kterého vytvarujte 3 válečky.

8. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, vložte knedlíky a vařte 20 minut. Vyjměte hotové knedlíky z hrnce a potřete rozpuštěným máslem, aby neokoraly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 4/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

450 g cibule
1 kg vepřové plece
sůl
pepř
drcený kmín
9 stroužků česneku
700 ml vody
30 g hladké mouky
20 g sádla
800 g mraženého sekaného špenátu
100 ml smetany (30 %)
900 g brambor typu C
1 vejce
300 g dětské krupičky
20 g másla

Jak na to?

1. Oloupejte 300 g cibule, nakrájejte ji nadrobno a rozložte na dno pekáče.

2. Maso nakrájejte na kostky, vložte do mísy, osolte, opepřete a přisypte kmín. Přidejte prolisovaných 6 stroužků česneku a promíchejte s masem. Poté kostky masa rozložte na cibuli v pekáči.

3. Podlijte 200 ml vody a pečte 1 1⁄2 hodiny v troubě předehřáté na 160 °C. Během pečení občas promíchejte, a pokud by bylo třeba, ještě podlijte vodou.

4. Maso vyjměte z pekáče a odložte stranou. Na středním ohni odpařte zbývající vodu v pekáči, aby na dně zbyl jen tuk. Zaprašte moukou a orestujte za stálého míchání dozlatova. Přilijte 500 ml studené vody a za občasného míchání 20 minut povařte.

5. Zbylou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a česnek na plátky.

6. V hrnci rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli, vsypte česnek a krátce restujte. Přidejte mražený špenát, promíchejte, přiklopte poklicí a 15 minut vařte. Přilijte smetanu, osolte a nechte chvíli probublat.

7. Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. Do nastrouhaných brambor rozklepněte vejce, přisypte krupičku, lžičku soli a vypracujte těsto, ze kterého vytvarujte 3 válečky.

8. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, vložte knedlíky a vařte 20 minut. Vyjměte hotové knedlíky z hrnce a potřete rozpuštěným máslem, aby neokoraly.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty