×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Moravské koláčky

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Moravské koláčky

Co budete potřebovat

250 ml mléka
100 g krupicového cukru
30 g droždí
špetka soli
500 g polohrubé mouky
100 g másla
3 žloutky
1 vejce
320 g tvarohu
2 lžíce cukru
250 g švestkových povidel
Na drobenku:
80 g másla
80 g krupicového cukru
100–120 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Z malého množství mléka, cukru a nadrobeného droždí zadělejte kvásek. Mouku nasypte do mísy, přidejte k ní špetku soli a máslo, ve zbytku mléka našlehejte 3 žloutky a spolu s kváskem přidejte k mouce a uhněťte těsto. Dejte jej na asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem.
2. Z těsta odkrajujte kousky, roztlačte je do kolečka, doprostřed dejte vždy lžíci oslazeného tvarohu, uzavřete těsto k sobě, a vzniklé kuličky dávejte na plech (vyložený pečícím papírem) uzavřenou stranou dolů. Nechte chvilku kynout.
3. Potom do každého koláčku udělejte malou prohlubeň pomocí pomoučené skleničky a naplňte ji povidly. Znovu nechte chvilku vykynout, potom koláčky po okrajích potřete rozšlehaným vejcem a střed posypte drobenkou, získanou smícháním všech potřebných
ingrediencí.
4. V troubě vyhřáté na 160 °C pečte dozlatova asi 20 minut. Správně vykynuté a upečené koláčky mají mezi tvarohem a vrchním mazáním prázdnou komůrku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Moravské koláčky

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (39)

Co budete potřebovat

250 ml mléka
100 g krupicového cukru
30 g droždí
špetka soli
500 g polohrubé mouky
100 g másla
3 žloutky
1 vejce
320 g tvarohu
2 lžíce cukru
250 g švestkových povidel
Na drobenku:
80 g másla
80 g krupicového cukru
100–120 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Z malého množství mléka, cukru a nadrobeného droždí zadělejte kvásek. Mouku nasypte do mísy, přidejte k ní špetku soli a máslo, ve zbytku mléka našlehejte 3 žloutky a spolu s kváskem přidejte k mouce a uhněťte těsto. Dejte jej na asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem.
2. Z těsta odkrajujte kousky, roztlačte je do kolečka, doprostřed dejte vždy lžíci oslazeného tvarohu, uzavřete těsto k sobě, a vzniklé kuličky dávejte na plech (vyložený pečícím papírem) uzavřenou stranou dolů. Nechte chvilku kynout.
3. Potom do každého koláčku udělejte malou prohlubeň pomocí pomoučené skleničky a naplňte ji povidly. Znovu nechte chvilku vykynout, potom koláčky po okrajích potřete rozšlehaným vejcem a střed posypte drobenkou, získanou smícháním všech potřebných
ingrediencí.
4. V troubě vyhřáté na 160 °C pečte dozlatova asi 20 minut. Správně vykynuté a upečené koláčky mají mezi tvarohem a vrchním mazáním prázdnou komůrku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty