×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Moravské koláčky
60 minut , Dezert , Náročné , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Moravské koláčky

Co budu potřebovat

250 ml mléka Nyní v akci
100 g krupicového cukru
30 g droždí
špetka soli
500 g polohrubé mouky
100 g másla
3 žloutky Nyní v akci
1 vejce Nyní v akci
320 g tvarohu Nyní v akci
2 lžíce cukru Nyní v akci
250 g švestkových povidel
Na drobenku:
80 g másla
80 g krupicového cukru
100–120 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Z malého množství mléka, cukru a nadrobeného droždí zadělejte kvásek. Mouku nasypte do mísy, přidejte k ní špetku soli a máslo, ve zbytku mléka našlehejte 3 žloutky a spolu s kváskem přidejte k mouce a uhněťte těsto. Dejte jej na asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem.
2. Z těsta odkrajujte kousky, roztlačte je do kolečka, doprostřed dejte vždy lžíci oslazeného tvarohu, uzavřete těsto k sobě, a vzniklé kuličky dávejte na plech (vyložený pečícím papírem) uzavřenou stranou dolů. Nechte chvilku kynout.
3. Potom do každého koláčku udělejte malou prohlubeň pomocí pomoučené skleničky a naplňte ji povidly. Znovu nechte chvilku vykynout, potom koláčky po okrajích potřete rozšlehaným vejcem a střed posypte drobenkou, získanou smícháním všech potřebných
ingrediencí.
4. V troubě vyhřáté na 160 °C pečte dozlatova asi 20 minut. Správně vykynuté a upečené koláčky mají mezi tvarohem a vrchním mazáním prázdnou komůrku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj