
Mlynářská veka s roastbeefem a brusinkami
Hledáte zapečenou veku na velký hlad? Tato poctivá, plná masa je to pravé!

Snadné
16-30 minut
3/5
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 10 g
- Hovězí nízký roštěnec 800 g
- Hořčice dijonská 80 g
- Olej olivový 30 ml
- Sůl
- Pepř
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Tymián čerstvý 3 snít.
- Džem brusinkový 100 g
- Mlynářská žitná veka 1 ks
- Hermelín 200 g
- Hořčice hrubozrnná 1 plž
- Majonéza 60 g
- Rukola 100 g
- Máslo 10 g
- Hovězí nízký roštěnec 800 g
- Hořčice dijonská 80 g
- Olej olivový 30 ml
- Sůl
- Pepř
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Tymián čerstvý 3 snít.
- Džem brusinkový 100 g
- Mlynářská žitná veka 1 ks
- Hermelín 200 g
- Hořčice hrubozrnná 1 plž
- Majonéza 60 g
- Rukola 100 g
Příprava
- 1Hovězí roštěnec očistěte, potřete olejem, dijonskou hořčicí, osolte a opepřete. Pak na něj položte bylinky, převažte provázkem a orestujte maso ze všech stran na dobře rozpálené pánvi s rozpuštěným máslem.
- 2Maso vložte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě na 130 °C 60 minut. Vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho nakrájejte na co nejtenčí plátky.
- 3Mezitím veku rozřízněte napůl a odkrojte kulaté konce. Spodní půlku potřete brusinkami a navrstvěte plátky masa.
- 4Navrch naskládejte na plátky nakrájený hermelín a dejte do předehřáté trouby na 200 °C na 5 minut zapéct bagety dozlatova.
- 5Mezitím v misce smíchejte majonézu, hrubozrnnou hořčici a pepř. Hermelín přelijte dresinkem a posypte umytou rukolou. Přiklopte vrškem veky. Takto připravené zapečené bagety ihned podávejte. Ještě teplé jsou nejlepší.
- 1Hovězí roštěnec očistěte, potřete olejem, dijonskou hořčicí, osolte a opepřete. Pak na něj položte bylinky, převažte provázkem a orestujte maso ze všech stran na dobře rozpálené pánvi s rozpuštěným máslem.
- 2Maso vložte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě na 130 °C 60 minut. Vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho nakrájejte na co nejtenčí plátky.
- 3Mezitím veku rozřízněte napůl a odkrojte kulaté konce. Spodní půlku potřete brusinkami a navrstvěte plátky masa.
- 4Navrch naskládejte na plátky nakrájený hermelín a dejte do předehřáté trouby na 200 °C na 5 minut zapéct bagety dozlatova.
- 5Mezitím v misce smíchejte majonézu, hrubozrnnou hořčici a pepř. Hermelín přelijte dresinkem a posypte umytou rukolou. Přiklopte vrškem veky. Takto připravené zapečené bagety ihned podávejte. Ještě teplé jsou nejlepší.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.