
Salát s kořenovou zeleninou a sýrem feta

Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Ingredience
Složení 1 porcí
- Celer 1/2 ks
- Citron 1 ks
- Pastinák 2 ks
- Červená řepa 2 ks
- Cibule červená 1 ks
- Mrkev 1 svaz.
- Olej olivový 90 ml
- Pepř
- Sůl
- Balzamikový ocet 2 plž
- Feta 1 ks
- Baby špenát 75 g
- Cukr třtinový 1 člž
- Česnek 1 strouž.
- Celer 1/2 ks
- Citron 1 ks
- Pastinák 2 ks
- Červená řepa 2 ks
- Cibule červená 1 ks
- Mrkev 1 svaz.
- Olej olivový 90 ml
- Pepř
- Sůl
- Balzamikový ocet 2 plž
- Feta 1 ks
- Baby špenát 75 g
- Cukr třtinový 1 člž
- Česnek 1 strouž.
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte celer a nakrájejte na klínky. Hned je ponořte do mísy s vodou a kousky citronu, celer tak nezhnědne.
- 2Mrkev rozložte na velký plech, přidejte pastinák, červenou řepu, cibuli, scezený celer, 2 lžíce olivového oleje, osolte, opepřete, promíchejte a pečte 30 minut.
- 3Prošlehejte olej, balzamikový ocet, česnek a cukr. Upečenou zeleninu smíchejte s lístky špenátu, pokapejte zálivkou a posypte fetou. Podávejte teplé.
- 1Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte celer a nakrájejte na klínky. Hned je ponořte do mísy s vodou a kousky citronu, celer tak nezhnědne.
- 2Mrkev rozložte na velký plech, přidejte pastinák, červenou řepu, cibuli, scezený celer, 2 lžíce olivového oleje, osolte, opepřete, promíchejte a pečte 30 minut.
- 3Prošlehejte olej, balzamikový ocet, česnek a cukr. Upečenou zeleninu smíchejte s lístky špenátu, pokapejte zálivkou a posypte fetou. Podávejte teplé.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.