Mlynářská veka s roastbeefem a brusinkami
Ingredience
800 g | nízkého hovězího roštěnce |
30 ml | olivového oleje |
80 g | dijonské hořčice |
sůl | |
pepř | |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
3 | snítky čerstvého tymiánu |
10 g | másla |
1 | Mlynářská veka z Albertova pekařství |
100 g | brusinkového džemu |
200 g | hermelínu |
60 g | majonézy |
1 | lžíce hrubozrnné francouzské hořčice |
100 g | rukoly |
Postup přípravy
1. Hovězí roštěnec očistěte, potřete olejem, dijonskou hořčicí, osolte a opepřete. Pak na něj položte bylinky, převažte provázkem a orestujte maso ze všech stran na dobře rozpálené pánvi s rozpuštěným máslem.
2. Maso vložte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě na 130 °C 60 minut. Vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho nakrájejte na co nejtenčí plátky.
3. Mezitím veku rozřízněte napůl a odkrojte kulaté konce. Spodní půlku potřete brusinkami a navrstvěte plátky masa.
4. Navrch naskládejte na plátky nakrájený hermelín a dejte do předehřáté trouby na 200 °C na 5 minut zapéct bagety dozlatova.
5. Mezitím v misce smíchejte majonézu, hrubozrnnou hořčici a pepř. Hermelín přelijte dresinkem a posypte umytou rukolou. Přiklopte vrškem veky. Takto připravené zapečené bagety ihned podávejte. Ještě teplé jsou nejlepší.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY