Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Mlynářská veka s roastbeefem a brusinkami

Mlynářská veka s roastbeefem a brusinkami

Hledáte zapečenou veku na velký hlad? Tato poctivá, plná masa je to pravé!

Ingredience

800 g nízkého hovězího roštěnce
30 ml olivového oleje
80 g dijonské hořčice
sůl
pepř
2 snítky čerstvého rozmarýnu
3 snítky čerstvého tymiánu
10 g másla
1 Mlynářská veka z Albertova pekařství
100 g brusinkového džemu
200 g hermelínu
60 g majonézy
1 lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
100 g rukoly

Postup přípravy

1. Hovězí roštěnec očistěte, potřete olejem, dijonskou hořčicí, osolte a opepřete. Pak na něj položte bylinky, převažte provázkem a orestujte maso ze všech stran na dobře rozpálené pánvi s rozpuštěným máslem.

2. Maso vložte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě na 130 °C 60 minut. Vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho nakrájejte na co nejtenčí plátky.

3. Mezitím veku rozřízněte napůl a odkrojte kulaté konce. Spodní půlku potřete brusinkami a navrstvěte plátky masa.

4. Navrch naskládejte na plátky nakrájený hermelín a dejte do předehřáté trouby na 200 °C na 5 minut zapéct bagety dozlatova.

5. Mezitím v misce smíchejte majonézu, hrubozrnnou hořčici a pepř. Hermelín přelijte dresinkem a posypte umytou rukolou. Přiklopte vrškem veky. Takto připravené zapečené bagety ihned podávejte. Ještě teplé jsou nejlepší.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty