
Mlynářská veka s roastbeefem a brusinkami
Ingredience
800 g | nízkého hovězího roštěnce |
30 ml | olivového oleje |
80 g | dijonské hořčice |
sůl | |
pepř | |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
3 | snítky čerstvého tymiánu |
10 g | másla |
1 | Mlynářská veka z Albertova pekařství |
100 g | brusinkového džemu |
200 g | hermelínu |
60 g | majonézy |
1 | lžíce hrubozrnné francouzské hořčice |
100 g | rukoly |
Postup přípravy
1. Hovězí roštěnec očistěte, potřete olejem, dijonskou hořčicí, osolte a opepřete. Pak na něj položte bylinky, převažte provázkem a orestujte maso ze všech stran na dobře rozpálené pánvi s rozpuštěným máslem.
2. Maso vložte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě na 130 °C 60 minut. Vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho nakrájejte na co nejtenčí plátky.
3. Mezitím veku rozřízněte napůl a odkrojte kulaté konce. Spodní půlku potřete brusinkami a navrstvěte plátky masa.
4. Navrch naskládejte na plátky nakrájený hermelín a dejte do předehřáté trouby na 200 °C na 5 minut zapéct bagety dozlatova.
5. Mezitím v misce smíchejte majonézu, hrubozrnnou hořčici a pepř. Hermelín přelijte dresinkem a posypte umytou rukolou. Přiklopte vrškem veky. Takto připravené zapečené bagety ihned podávejte. Ještě teplé jsou nejlepší.