Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 hrnek hnědé rýže
2 kuřecí prsa
1 brokolice
velká hrst růžičkové kapusty
1 plechovka nakládané cizrny
1 stroužek česneku
2 lžíce tahini pasty
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
6 rajčat AEXC
červená cibule
pár snítek bazalky
pár snítek máty
sůl, pepř

Postup přípravy

Do hrnce nasypte rýži, zalijte dvěma hrnky vody a  přidejte kuře. Osolte a  přiveďte k varu. Vařte pod pokličkou 15 minut, poté přidejte brokolici a na čtvrtky pokrájenou kapustu. Duste 5 minut. Vyndejte maso, pokrájejte a vraťte zpět do rýže spolu se slitou cizrnou.
Do misky prolisujte česnek, přidejte tahini, vinný ocet a olivový olej. Přilijte 4 lžíce vody, vyšlehejte hustou zálivku a  vmíchejte ji k rýži.
Nakonec přimíchejte nakrájená rajčata a  na tenké plátky pokrájenou cibuli. Dochuťte solí, pepřem, nasekanou bazalkou a  lístky máty.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty