×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mini větrníky

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Mini větrníky

Co budete potřebovat

Na odpalované těsto
250 ml vody
100 ml oleje
špetka soli
200 g hladké mouky
4 vejce
Na náplň
500 ml smetany ke šlehání
kůra z 1 pomeranče
moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Začněte odpalovaným těstem. V hluboké pánvi nebo v kastrolu smíchejte vodu s olejem a se špetkou soli. Postavte na plotýnku a přiveďte směs k varu. Jakmile voda s olejem začne probublávat, postupně přisypte mouku. Mírně ztlumte oheň a důkladně míchejte, nejlépe rovnou vařečkou, dokud se hmota nepřestane lepit ke dnu.
Základ těsta na větrníky přendejte do mísy a buď ručně, nebo v kuchyňském robotu míchejte, aby hmota zchladla na tělesnou teplotu. Rozklepněte 2 vejce do hrnku, trochu promíchejte a zapracujte do těsta. Totéž udělejte se zbývajícími vejci. Jinak by se tvořily hrudky.
Plech vyložte pečicím papírem a na něj tužkou po rubu obkreslujte hrnek, aby se vám povedlo udělat všechny větrníčky stejně velké. Těstem naplňte cukrářský sáček a vykružte větrníky; začněte od středu. Rozehřejte troubu na 200 °C. Korpusy pečte půl hodiny, v horkovzdušné při 180°C. Troubu otevírejte co nejméně, unikala by pára, která je u odpalovaného těsta tajemstvím úspěchu. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a větrníčky pak podélně rozřízněte na poloviny.
Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte do ní kůru z pomerančů. Naplňte jí cukrářský sáček a šlehačkou ozdobte spodní části větrníčků. Přiklopte a poprašte cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mini větrníky

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (27)

Co budete potřebovat

Na odpalované těsto
250 ml vody
100 ml oleje
špetka soli
200 g hladké mouky
4 vejce
Na náplň
500 ml smetany ke šlehání
kůra z 1 pomeranče
moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Začněte odpalovaným těstem. V hluboké pánvi nebo v kastrolu smíchejte vodu s olejem a se špetkou soli. Postavte na plotýnku a přiveďte směs k varu. Jakmile voda s olejem začne probublávat, postupně přisypte mouku. Mírně ztlumte oheň a důkladně míchejte, nejlépe rovnou vařečkou, dokud se hmota nepřestane lepit ke dnu.
Základ těsta na větrníky přendejte do mísy a buď ručně, nebo v kuchyňském robotu míchejte, aby hmota zchladla na tělesnou teplotu. Rozklepněte 2 vejce do hrnku, trochu promíchejte a zapracujte do těsta. Totéž udělejte se zbývajícími vejci. Jinak by se tvořily hrudky.
Plech vyložte pečicím papírem a na něj tužkou po rubu obkreslujte hrnek, aby se vám povedlo udělat všechny větrníčky stejně velké. Těstem naplňte cukrářský sáček a vykružte větrníky; začněte od středu. Rozehřejte troubu na 200 °C. Korpusy pečte půl hodiny, v horkovzdušné při 180°C. Troubu otevírejte co nejméně, unikala by pára, která je u odpalovaného těsta tajemstvím úspěchu. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a větrníčky pak podélně rozřízněte na poloviny.
Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte do ní kůru z pomerančů. Naplňte jí cukrářský sáček a šlehačkou ozdobte spodní části větrníčků. Přiklopte a poprašte cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty