×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Minestrone

Další recepty a články

Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...

Minestrone

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 pokrájená cibule
1 rozdrcený stroužek česneku
2 pokrájené stonky celeru
1 najemno nakrájený pórek
1 pokrájená mrkev
400 g konzervovaných pokrájených rajčat
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 pokrájená cuketa
½ pokrájené malé hlávky zelí
1 bobkový list
100 g konzervovaných fazolí
8 malých kapustiček; kapustičky
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř

Jak na to?

V hrnci rozehřejte olej a při mírné teplotě na něm 3 minuty smažte cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev. Přidejte rajčata, vývar, cuketu, zelí, bobkový list a pokrájené kapustičky. Přiveďte k varu a 10 minut lehce povařte. Ke konci varu přidejte fazole, sůl a pepř. Polévku dobře promíchejte a vařte dalších 8 minut – občas ji zamíchejte. Před podáváním přidejte petrželku a ještě jednou dobře promíchejte.

TIP:
Tato polévka bude mít lepší chuť, když ji uvaříte předem a jen ohřejete. Zakryjte ji a nechte v ledničce, aby se jednotlivé chutě spojily.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Minestrone

Polévka Snadné Italská Chuťovky
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 pokrájená cibule
1 rozdrcený stroužek česneku
2 pokrájené stonky celeru
1 najemno nakrájený pórek
1 pokrájená mrkev
400 g konzervovaných pokrájených rajčat
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 pokrájená cuketa
½ pokrájené malé hlávky zelí
1 bobkový list
100 g konzervovaných fazolí
8 malých kapustiček; kapustičky
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř

Jak na to?

V hrnci rozehřejte olej a při mírné teplotě na něm 3 minuty smažte cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev. Přidejte rajčata, vývar, cuketu, zelí, bobkový list a pokrájené kapustičky. Přiveďte k varu a 10 minut lehce povařte. Ke konci varu přidejte fazole, sůl a pepř. Polévku dobře promíchejte a vařte dalších 8 minut – občas ji zamíchejte. Před podáváním přidejte petrželku a ještě jednou dobře promíchejte.

TIP:
Tato polévka bude mít lepší chuť, když ji uvaříte předem a jen ohřejete. Zakryjte ji a nechte v ledničce, aby se jednotlivé chutě spojily.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...

Inspirujte se podobnými recepty