Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKapustové karbanátky s pošírovanými vejci
Albert logoAlbert logo
  • Kapustové karbanátky s pošírovanými vejci

Kapustové karbanátky s pošírovanými vejci

Kapustové karbanátky s pošírovanými vejci
Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Brambory 200 g
  • Sůl
  • Chilli mleté
  • Pepř
  • Kapusta hlávková 100 g
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Koriandr čerstvý 1 svaz.
  • Rajče 2 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Vinný červený ocet 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 3 plž
  • Brambory 200 g
  • Sůl
  • Chilli mleté
  • Pepř
  • Kapusta hlávková 100 g
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Koriandr čerstvý 1 svaz.
  • Rajče 2 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Vinný červený ocet 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 3 plž

Příprava

1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a v osolené vodě vařte doměkka. Kapustu nasekejte na nudličky a deset minut povařte v osolené vodě. Polovinu jarní cibulky, nakrájenou na tenká kolečka, opékejte tři až pět minut na másle. Brambory sceďte a rozšťouchejte, přide te k nim cibulku i scezenou a znovu pokrájenou kapustu a polovinu koriandru. Ochuťte solí, pepřem i chilli a z ještě teplé hmoty udělejte čtyři karbanátky. Snadno to jde rukama namočenýma v ledové vodě. Karbanátky pak z každé strany pět minut opečte na másle.
2
Rajčata smíchejte se zbylým koriandrem a jarními cibulkami, olejem a octem. V rendlíku přiveďte vodu k varu, koncem vařečky v ní udělejte vír a do něj vyklepněte vajíčko, lžící ve vodě přeta hujte bílek kolem žloutku, vařte tři minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý. Zopakujte s druhým vejcem. Servírujte dva karbanátky, jedno vejce a rajčata.
1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a v osolené vodě vařte doměkka. Kapustu nasekejte na nudličky a deset minut povařte v osolené vodě. Polovinu jarní cibulky, nakrájenou na tenká kolečka, opékejte tři až pět minut na másle. Brambory sceďte a rozšťouchejte, přide te k nim cibulku i scezenou a znovu pokrájenou kapustu a polovinu koriandru. Ochuťte solí, pepřem i chilli a z ještě teplé hmoty udělejte čtyři karbanátky. Snadno to jde rukama namočenýma v ledové vodě. Karbanátky pak z každé strany pět minut opečte na másle.
2
Rajčata smíchejte se zbylým koriandrem a jarními cibulkami, olejem a octem. V rendlíku přiveďte vodu k varu, koncem vařečky v ní udělejte vír a do něj vyklepněte vajíčko, lžící ve vodě přeta hujte bílek kolem žloutku, vařte tři minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý. Zopakujte s druhým vejcem. Servírujte dva karbanátky, jedno vejce a rajčata.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.