
Kapustové karbanátky s pošírovanými vejci

Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Brambory 200 g
- Sůl
- Chilli mleté
- Pepř
- Kapusta hlávková 100 g
- Cibulka jarní 1 svaz.
- Koriandr čerstvý 1 svaz.
- Rajče 2 ks
- Olej olivový 1 plž
- Vinný červený ocet 1 člž
- Vejce 2 ks
- Máslo 3 plž
- Brambory 200 g
- Sůl
- Chilli mleté
- Pepř
- Kapusta hlávková 100 g
- Cibulka jarní 1 svaz.
- Koriandr čerstvý 1 svaz.
- Rajče 2 ks
- Olej olivový 1 plž
- Vinný červený ocet 1 člž
- Vejce 2 ks
- Máslo 3 plž
Příprava
- 1Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a v osolené vodě vařte doměkka. Kapustu nasekejte na nudličky a deset minut povařte v osolené vodě. Polovinu jarní cibulky, nakrájenou na tenká kolečka, opékejte tři až pět minut na másle. Brambory sceďte a rozšťouchejte, přide te k nim cibulku i scezenou a znovu pokrájenou kapustu a polovinu koriandru. Ochuťte solí, pepřem i chilli a z ještě teplé hmoty udělejte čtyři karbanátky. Snadno to jde rukama namočenýma v ledové vodě. Karbanátky pak z každé strany pět minut opečte na másle.
- 2Rajčata smíchejte se zbylým koriandrem a jarními cibulkami, olejem a octem. V rendlíku přiveďte vodu k varu, koncem vařečky v ní udělejte vír a do něj vyklepněte vajíčko, lžící ve vodě přeta hujte bílek kolem žloutku, vařte tři minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý. Zopakujte s druhým vejcem. Servírujte dva karbanátky, jedno vejce a rajčata.
- 1Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a v osolené vodě vařte doměkka. Kapustu nasekejte na nudličky a deset minut povařte v osolené vodě. Polovinu jarní cibulky, nakrájenou na tenká kolečka, opékejte tři až pět minut na másle. Brambory sceďte a rozšťouchejte, přide te k nim cibulku i scezenou a znovu pokrájenou kapustu a polovinu koriandru. Ochuťte solí, pepřem i chilli a z ještě teplé hmoty udělejte čtyři karbanátky. Snadno to jde rukama namočenýma v ledové vodě. Karbanátky pak z každé strany pět minut opečte na másle.
- 2Rajčata smíchejte se zbylým koriandrem a jarními cibulkami, olejem a octem. V rendlíku přiveďte vodu k varu, koncem vařečky v ní udělejte vír a do něj vyklepněte vajíčko, lžící ve vodě přeta hujte bílek kolem žloutku, vařte tři minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý. Zopakujte s druhým vejcem. Servírujte dva karbanátky, jedno vejce a rajčata.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.