Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMille-feuille (čti mil fœj) se šlehačkou de luxe
Albert logoAlbert logo
  • Mille-feuille (čti mil fœj) se šlehačkou de luxe

Mille-feuille (čti mil fœj) se šlehačkou de luxe

Mille-feuille (čti mil fœj) se šlehačkou de luxe
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
3 porce
  • Borůvky 100 g
  • Listové těsto 300 g
  • Jahody 100 g
  • Cukr moučkový 60 g
  • Smetana ke šlehání 40% 400 ml
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Borůvky 100 g
  • Listové těsto 300 g
  • Jahody 100 g
  • Cukr moučkový 60 g
  • Smetana ke šlehání 40% 400 ml
  • Vanilkový extrakt 1 člž

Příprava

1
Jahody a borůvky očistěte. Část ovoce přepulte, část nechte v celku a odložte stranou.
2
Listové těsto rozdělte na dvě poloviny a vyválejte na šířku 2 mm. Plech vyložte pečicím papírem. Obě listová těsta dejte zvlášť na plech, přikryjte kusem pečicího papíru a zatěžkejte dalším plechem, aby se těsto nezvedlo. Takto připravené těsto pečte v předehřáté troubě na 165 °C 25 minut.
3
Z upečených těst sejměte plech a nechte je zcela vychladnout. Troubu rozehřejte na program gril na 240 °C. Celý povrch listových těst jemně posypte dvěma lžícemi moučkového cukru. Cukr grilujte, dokud nezíská zlatavou barvu.
4
Těsta zarovnejte seříznutím křivých okrajů a rozřízněte na stejně velké obdélníky 13 × 4 cm.
5
Do šlehačky Kunín de luxe 40 % přidejte vanilkový extrakt a zbylý moučkový cukr vyšlehejte do zhoustnutí.
6
Zdobicím pytlíkem postupně naneste vanilkový krém jako malé pusinky, vrstvu po vrstvě. Vrchní část dezertu zdobte jahodami, borůvkami a zbylým krémem.
1
Jahody a borůvky očistěte. Část ovoce přepulte, část nechte v celku a odložte stranou.
2
Listové těsto rozdělte na dvě poloviny a vyválejte na šířku 2 mm. Plech vyložte pečicím papírem. Obě listová těsta dejte zvlášť na plech, přikryjte kusem pečicího papíru a zatěžkejte dalším plechem, aby se těsto nezvedlo. Takto připravené těsto pečte v předehřáté troubě na 165 °C 25 minut.
3
Z upečených těst sejměte plech a nechte je zcela vychladnout. Troubu rozehřejte na program gril na 240 °C. Celý povrch listových těst jemně posypte dvěma lžícemi moučkového cukru. Cukr grilujte, dokud nezíská zlatavou barvu.
4
Těsta zarovnejte seříznutím křivých okrajů a rozřízněte na stejně velké obdélníky 13 × 4 cm.
5
Do šlehačky Kunín de luxe 40 % přidejte vanilkový extrakt a zbylý moučkový cukr vyšlehejte do zhoustnutí.
6
Zdobicím pytlíkem postupně naneste vanilkový krém jako malé pusinky, vrstvu po vrstvě. Vrchní část dezertu zdobte jahodami, borůvkami a zbylým krémem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 04.09.2024 do 10.09.2024

Platný ještě 24 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.09.2024 do 10.09.2024

Platný ještě 3 dny

Od 14.08.2024 do 10.09.2024

Platný ještě 24 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.