
Trubičky s Bailey's šlehačkou

Snadné
Více než 60 minut
1/5
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mouka hladká 340 g
- Med 80 g
- Jedlá soda 1/2 člž
- Cukr moučkový 250 g
- Vejce 2 ks
- Čokoláda hořká 50 g
- Mandle plátky 2,5 hrs.
- Cukr tmavý 165 g
- Vanilkový extrakt 2 člž
- Smetana ke šlehání 40% 460 ml
- Baileys 2 plž
- Máslo 50 g
- Mouka hladká 340 g
- Med 80 g
- Jedlá soda 1/2 člž
- Cukr moučkový 250 g
- Vejce 2 ks
- Čokoláda hořká 50 g
- Mandle plátky 2,5 hrs.
- Cukr tmavý 165 g
- Vanilkový extrakt 2 člž
- Smetana ke šlehání 40% 460 ml
- Baileys 2 plž
- Máslo 50 g
Příprava
- 1Nejprve udělejte trubičky. Mouku smíchejte se sodou a moučkovým cukrem a pak k suchým ingrediencím vmíchejte vejce a med a vypracujte tužší těsto. Nechte chvíli odpočinout, pak těsto rozválejte dotenka a vykrájejte kolečka. Ta namotejte na kovové trubičky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 10 minut. Nechte chvíli zchladnout, pak sejměte z trubiček a nechte úplně zchladnout.
- 2Čokoládu nalámejte do rendlíku a posaďte ho nad vroucí vodu tak, aby se dno rendlíku nedotýkalo bublající vody, a nechte čokoládu rozpustit. Stále míchejte. Pak čokoládou ozdobně dle obrázku „zastříkněte“ trubičky a posypte je nalámanými lupínky mandlí.
- 3Cukr, máslo, vanilkovou esenci a 160 ml smetany ke šlehání dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, aby směs zhoustla a zkaramelizovala. Sejměte z ohně a nechte zchladnout. Směs ale nesmí ztuhnout moc – budete ji smíchávat se šlehačkou.
- 4Zbylou smetanu ke šlehání (je to ještě 300 ml) ušlehejte dotuha a pak vmíchejte Bailey‘s. Ochucenou šlehačku opatrně a postupně – ideálně po lžících – přidávejte ke karamelu. Vzniklým krémem plňte trubičky.
- 1Nejprve udělejte trubičky. Mouku smíchejte se sodou a moučkovým cukrem a pak k suchým ingrediencím vmíchejte vejce a med a vypracujte tužší těsto. Nechte chvíli odpočinout, pak těsto rozválejte dotenka a vykrájejte kolečka. Ta namotejte na kovové trubičky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 10 minut. Nechte chvíli zchladnout, pak sejměte z trubiček a nechte úplně zchladnout.
- 2Čokoládu nalámejte do rendlíku a posaďte ho nad vroucí vodu tak, aby se dno rendlíku nedotýkalo bublající vody, a nechte čokoládu rozpustit. Stále míchejte. Pak čokoládou ozdobně dle obrázku „zastříkněte“ trubičky a posypte je nalámanými lupínky mandlí.
- 3Cukr, máslo, vanilkovou esenci a 160 ml smetany ke šlehání dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, aby směs zhoustla a zkaramelizovala. Sejměte z ohně a nechte zchladnout. Směs ale nesmí ztuhnout moc – budete ji smíchávat se šlehačkou.
- 4Zbylou smetanu ke šlehání (je to ještě 300 ml) ušlehejte dotuha a pak vmíchejte Bailey‘s. Ochucenou šlehačku opatrně a postupně – ideálně po lžících – přidávejte ke karamelu. Vzniklým krémem plňte trubičky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.