×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mexické rybí kornouty

Další recepty a články

Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové...
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne...
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše

Mexické rybí kornouty

Co budete potřebovat

1 citron
700 g filetů z pangasia, nakrájených na silnější hranolky
sůl, pepř
2 bílky, našlehané vidličkou
100 g čerstvé strouhanky
1/2 lžičky chilli
olej na smažení
tzatziki
8 menších pšeničných tortill
1 malý ledový salát, natrhaný
na jednotlivé listy
skrojky limetky k podávání
Tzatziki
500 g bílého jogurtu
1 okurka
2–3 lžičky čerstvého kopru
sůl, pepř
5 stroužků česneku
olivový olej
citronová nebo limetková šťáva

Jak na to?

Nakrájeného pangasia posypte jemně nastrouhanou kůrou z citronu a pak ze všech stran osolte a opepřete. Protáhněte bílky a obalte ve strouhance smíchané s chilli. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a zastříkněte olejem. Grilujte dvě minuty. Obraťte znovu zastříkněte a znovu grilujte, dokud není ryba uvnitř hotová a strouhanka nezezlátne. Tortilly ohřejte v troubě podle instrukcí na obalu. Pak do každé zabalte pořádný kus natrhaného salátu, tři rybí prsty a přelijte tzatziki. Servírujte se skrojky limetky a tzatziki v mističce.

Tzatzicky

Cedník vyložte jemným plátnem nebo obyčejnou utěrkou a dejte ho nad mísu nebo hrnec. Dovnitř vyklopte jogurt a nechte alespoň tři hodiny vykapat. Okurku oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Poté ji mírně vyždímejte a smíchejte s jogurtem, přidejte kopr, sůl, pepř a rozmělněný česnek. Vmíchejte olivový olej a podle chuti i šťávu z citronu nebo limetky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mexické rybí kornouty

Hlavní chod Snadné Mexická Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1 citron
700 g filetů z pangasia, nakrájených na silnější hranolky
sůl, pepř
2 bílky, našlehané vidličkou
100 g čerstvé strouhanky
1/2 lžičky chilli
olej na smažení
tzatziki
8 menších pšeničných tortill
1 malý ledový salát, natrhaný
na jednotlivé listy
skrojky limetky k podávání
Tzatziki
500 g bílého jogurtu
1 okurka
2–3 lžičky čerstvého kopru
sůl, pepř
5 stroužků česneku
olivový olej
citronová nebo limetková šťáva

Jak na to?

Nakrájeného pangasia posypte jemně nastrouhanou kůrou z citronu a pak ze všech stran osolte a opepřete. Protáhněte bílky a obalte ve strouhance smíchané s chilli. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a zastříkněte olejem. Grilujte dvě minuty. Obraťte znovu zastříkněte a znovu grilujte, dokud není ryba uvnitř hotová a strouhanka nezezlátne. Tortilly ohřejte v troubě podle instrukcí na obalu. Pak do každé zabalte pořádný kus natrhaného salátu, tři rybí prsty a přelijte tzatziki. Servírujte se skrojky limetky a tzatziki v mističce.

Tzatzicky

Cedník vyložte jemným plátnem nebo obyčejnou utěrkou a dejte ho nad mísu nebo hrnec. Dovnitř vyklopte jogurt a nechte alespoň tři hodiny vykapat. Okurku oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Poté ji mírně vyždímejte a smíchejte s jogurtem, přidejte kopr, sůl, pepř a rozmělněný česnek. Vmíchejte olivový olej a podle chuti i šťávu z citronu nebo limetky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše

Inspirujte se podobnými recepty