×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mexické rybí kornouty

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Mexické rybí kornouty

Co budete potřebovat

1 citron
700 g filetů z pangasia, nakrájených na silnější hranolky
sůl, pepř
2 bílky, našlehané vidličkou
100 g čerstvé strouhanky
1/2 lžičky chilli
olej na smažení
tzatziki
8 menších pšeničných tortill
1 malý ledový salát, natrhaný
na jednotlivé listy
skrojky limetky k podávání
Tzatziki
500 g bílého jogurtu
1 okurka
2–3 lžičky čerstvého kopru
sůl, pepř
5 stroužků česneku
olivový olej
citronová nebo limetková šťáva

Jak na to?

Nakrájeného pangasia posypte jemně nastrouhanou kůrou z citronu a pak ze všech stran osolte a opepřete. Protáhněte bílky a obalte ve strouhance smíchané s chilli. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a zastříkněte olejem. Grilujte dvě minuty. Obraťte znovu zastříkněte a znovu grilujte, dokud není ryba uvnitř hotová a strouhanka nezezlátne. Tortilly ohřejte v troubě podle instrukcí na obalu. Pak do každé zabalte pořádný kus natrhaného salátu, tři rybí prsty a přelijte tzatziki. Servírujte se skrojky limetky a tzatziki v mističce.

Tzatzicky

Cedník vyložte jemným plátnem nebo obyčejnou utěrkou a dejte ho nad mísu nebo hrnec. Dovnitř vyklopte jogurt a nechte alespoň tři hodiny vykapat. Okurku oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Poté ji mírně vyždímejte a smíchejte s jogurtem, přidejte kopr, sůl, pepř a rozmělněný česnek. Vmíchejte olivový olej a podle chuti i šťávu z citronu nebo limetky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mexické rybí kornouty

Hlavní chod Snadné Mexická Chilli paprička Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1 citron
700 g filetů z pangasia, nakrájených na silnější hranolky
sůl, pepř
2 bílky, našlehané vidličkou
100 g čerstvé strouhanky
1/2 lžičky chilli
olej na smažení
tzatziki
8 menších pšeničných tortill
1 malý ledový salát, natrhaný
na jednotlivé listy
skrojky limetky k podávání
Tzatziki
500 g bílého jogurtu
1 okurka
2–3 lžičky čerstvého kopru
sůl, pepř
5 stroužků česneku
olivový olej
citronová nebo limetková šťáva

Jak na to?

Nakrájeného pangasia posypte jemně nastrouhanou kůrou z citronu a pak ze všech stran osolte a opepřete. Protáhněte bílky a obalte ve strouhance smíchané s chilli. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a zastříkněte olejem. Grilujte dvě minuty. Obraťte znovu zastříkněte a znovu grilujte, dokud není ryba uvnitř hotová a strouhanka nezezlátne. Tortilly ohřejte v troubě podle instrukcí na obalu. Pak do každé zabalte pořádný kus natrhaného salátu, tři rybí prsty a přelijte tzatziki. Servírujte se skrojky limetky a tzatziki v mističce.

Tzatzicky

Cedník vyložte jemným plátnem nebo obyčejnou utěrkou a dejte ho nad mísu nebo hrnec. Dovnitř vyklopte jogurt a nechte alespoň tři hodiny vykapat. Okurku oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Poté ji mírně vyždímejte a smíchejte s jogurtem, přidejte kopr, sůl, pepř a rozmělněný česnek. Vmíchejte olivový olej a podle chuti i šťávu z citronu nebo limetky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty