×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mexické rybí kornouty
15 minut , Hlavní chod , Snadné , Mexická ,

Mexické rybí kornouty

Co budu potřebovat

1 citron Nyní v akci
700 g filetů z pangasia, nakrájených na silnější hranolky Nyní v akci
sůl, pepř
2 bílky, našlehané vidličkou Nyní v akci
100 g čerstvé strouhanky
1/2 lžičky chilli
olej na smažení Nyní v akci
tzatziki
8 menších pšeničných tortill
1 malý ledový salát, natrhaný
na jednotlivé listy
skrojky limetky k podávání
Tzatziki
500 g bílého jogurtu
1 okurka Nyní v akci
2–3 lžičky čerstvého kopru
sůl, pepř
5 stroužků česneku
olivový olej Nyní v akci
citronová nebo limetková šťáva Nyní v akci

Jak na to?

Nakrájeného pangasia posypte jemně nastrouhanou kůrou z citronu a pak ze všech stran osolte a opepřete. Protáhněte bílky a obalte ve strouhance smíchané s chilli. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a zastříkněte olejem. Grilujte dvě minuty. Obraťte znovu zastříkněte a znovu grilujte, dokud není ryba uvnitř hotová a strouhanka nezezlátne. Tortilly ohřejte v troubě podle instrukcí na obalu. Pak do každé zabalte pořádný kus natrhaného salátu, tři rybí prsty a přelijte tzatziki. Servírujte se skrojky limetky a tzatziki v mističce.

Tzatzicky

Cedník vyložte jemným plátnem nebo obyčejnou utěrkou a dejte ho nad mísu nebo hrnec. Dovnitř vyklopte jogurt a nechte alespoň tři hodiny vykapat. Okurku oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Poté ji mírně vyždímejte a smíchejte s jogurtem, přidejte kopr, sůl, pepř a rozmělněný česnek. Vmíchejte olivový olej a podle chuti i šťávu z citronu nebo limetky.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −20 %
  • současná cena: 34,90 cena před slevou: 44,90
    sleva: −22 %
  • současná cena: 26,90 cena před slevou: 29,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj