Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrůtí kuličky ve vínovocitronové omáčce
Albert logoAlbert logo
  • Krůtí kuličky ve vínovocitronové omáčce

Krůtí kuličky ve vínovocitronové omáčce

Krůtí kuličky ve vínovocitronové omáčce
Snadné
16-30 minut
0/5
Bez laktózy
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Krůtí prsní řízky BIO 600 g
  • Solamyl 1 člž
  • Česnek BIO 3 strouž.
  • Strouhanka 160 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Bazalka sušená 1/2 člž
  • Oregano sušené 1/2 člž
  • Chilli vločky 1/4 člž
  • Sůl
  • Olej olivový BIO 1 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Bílé víno 100 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Pepř
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Krůtí prsní řízky BIO 600 g
  • Solamyl 1 člž
  • Česnek BIO 3 strouž.
  • Strouhanka 160 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Bazalka sušená 1/2 člž
  • Oregano sušené 1/2 člž
  • Chilli vločky 1/4 člž
  • Sůl
  • Olej olivový BIO 1 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Bílé víno 100 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Pepř
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks

Příprava

1
Krůtí maso nasekejte v sekáčku najemno a dejte do mísy. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku, solamyl, strouhanku, petrželku a koření. Osolte, opepřete a vše pořádně promíchejte.
2
Ze směsi vytvarujte 24 stejně velkých kuliček.
3
Na rozpálenou pánev vlijte olivový olej a zprudka kuličky osmahněte cca 5 minut. Pak kuličky rozložte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.
4
Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Zbylý česnek oloupejte a prolisujte. Ve stejné pánvi od opékání kuliček orestujte šalotku a česnek. Přidejte trochu soli a opečte dozlatova. Přilijte víno a vše dobře promíchejte. Omáčku přiveďte k varu a provařte 2 minuty.
5
Citron pečlivě omyjte a nakrájené plátky citronu přidejte do omáčky. Bujón připravte dle návodu na obalu a 250 ml vlijte do omáčky. Vše provařte.
6
Upečené kuličky přendejte zpět do pánve k omáčce, prohřejte a ozdobte čerstvou bazalkou. Servírujte s rýží.
1
Krůtí maso nasekejte v sekáčku najemno a dejte do mísy. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku, solamyl, strouhanku, petrželku a koření. Osolte, opepřete a vše pořádně promíchejte.
2
Ze směsi vytvarujte 24 stejně velkých kuliček.
3
Na rozpálenou pánev vlijte olivový olej a zprudka kuličky osmahněte cca 5 minut. Pak kuličky rozložte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.
4
Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Zbylý česnek oloupejte a prolisujte. Ve stejné pánvi od opékání kuliček orestujte šalotku a česnek. Přidejte trochu soli a opečte dozlatova. Přilijte víno a vše dobře promíchejte. Omáčku přiveďte k varu a provařte 2 minuty.
5
Citron pečlivě omyjte a nakrájené plátky citronu přidejte do omáčky. Bujón připravte dle návodu na obalu a 250 ml vlijte do omáčky. Vše provařte.
6
Upečené kuličky přendejte zpět do pánve k omáčce, prohřejte a ozdobte čerstvou bazalkou. Servírujte s rýží.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.