
Krůtí kuličky ve vínovocitronové omáčce

Snadné
16-30 minut
0/5
Bez laktózy
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Krůtí prsní řízky BIO 600 g
- Solamyl 1 člž
- Česnek BIO 3 strouž.
- Strouhanka 160 g
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Bazalka sušená 1/2 člž
- Oregano sušené 1/2 člž
- Chilli vločky 1/4 člž
- Sůl
- Olej olivový BIO 1 plž
- Cibule šalotka 1 ks
- Bílé víno 100 ml
- Citron BIO 1 ks
- Pepř
- Bujón zeleninový BIO 1 ks
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Krůtí prsní řízky BIO 600 g
- Solamyl 1 člž
- Česnek BIO 3 strouž.
- Strouhanka 160 g
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Bazalka sušená 1/2 člž
- Oregano sušené 1/2 člž
- Chilli vločky 1/4 člž
- Sůl
- Olej olivový BIO 1 plž
- Cibule šalotka 1 ks
- Bílé víno 100 ml
- Citron BIO 1 ks
- Pepř
- Bujón zeleninový BIO 1 ks
Příprava
- 1Krůtí maso nasekejte v sekáčku najemno a dejte do mísy. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku, solamyl, strouhanku, petrželku a koření. Osolte, opepřete a vše pořádně promíchejte.
- 2Ze směsi vytvarujte 24 stejně velkých kuliček.
- 3Na rozpálenou pánev vlijte olivový olej a zprudka kuličky osmahněte cca 5 minut. Pak kuličky rozložte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.
- 4Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Zbylý česnek oloupejte a prolisujte. Ve stejné pánvi od opékání kuliček orestujte šalotku a česnek. Přidejte trochu soli a opečte dozlatova. Přilijte víno a vše dobře promíchejte. Omáčku přiveďte k varu a provařte 2 minuty.
- 5Citron pečlivě omyjte a nakrájené plátky citronu přidejte do omáčky. Bujón připravte dle návodu na obalu a 250 ml vlijte do omáčky. Vše provařte.
- 6Upečené kuličky přendejte zpět do pánve k omáčce, prohřejte a ozdobte čerstvou bazalkou. Servírujte s rýží.
- 1Krůtí maso nasekejte v sekáčku najemno a dejte do mísy. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku, solamyl, strouhanku, petrželku a koření. Osolte, opepřete a vše pořádně promíchejte.
- 2Ze směsi vytvarujte 24 stejně velkých kuliček.
- 3Na rozpálenou pánev vlijte olivový olej a zprudka kuličky osmahněte cca 5 minut. Pak kuličky rozložte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.
- 4Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Zbylý česnek oloupejte a prolisujte. Ve stejné pánvi od opékání kuliček orestujte šalotku a česnek. Přidejte trochu soli a opečte dozlatova. Přilijte víno a vše dobře promíchejte. Omáčku přiveďte k varu a provařte 2 minuty.
- 5Citron pečlivě omyjte a nakrájené plátky citronu přidejte do omáčky. Bujón připravte dle návodu na obalu a 250 ml vlijte do omáčky. Vše provařte.
- 6Upečené kuličky přendejte zpět do pánve k omáčce, prohřejte a ozdobte čerstvou bazalkou. Servírujte s rýží.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.