Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Mexická salátová miska

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Mexická salátová miska

Co budete potřebovat

600 g krůtího prsního řízku
2 hrsti čerstvého koriandru
6 stroužků česneku
4 limety
180 ml olivového oleje
1 lžička chilli koření
1 lžička kmínu
1 lžička sušené cibule
sůl
75 g třtinového cukru
½ lžičky papriky
pepř
200 g bílého řeckého jogurtu
1 šalotka
50 g čerstvého špenátu
2 tortilly
80 g sterilované kukuřice
12 cherry rajčátek
4 okurky mini
80 g sterilovaných fazolí
1 červená cibule
1 avokádo
240 g bulguru

Jak na to?

1. Krůtí maso omyjte a osušte. Česnek oloupejte a 4 stroužky vložte do mixéru. Přidejte hrst koriandru, šťávu z jedné limety, 120 ml olivového oleje, lžičku chilli koření, kmínu, sušené cibule, soli, cukru, ½ lžičky papriky a pepře vše společně promixujte. Do dvou lžic vytvořené marinády naložte maso a nechte odpočívat v lednici až 24 hodin.

2. Maso opékejte na rozpálené pánvi nejdříve kůží dolů dokřupava. Otočte a maso opékejte dalších 5 minut. Dejte stranou odpočívat.

3. Šalotku oloupejte a nakrájejte na velké kostky. Do mixéru vložte 60 ml olivového oleje, řecký jogurt, šalotku, 2 stroužky česneku, šťávu ze dvou limet, zbylý třtinový cukr, lžičku soli a zbylou hrst koriandru a vše společně umixujte v dresink.

4. Tortilly nakrájejte na trojúhelníčky a nasucho opečte na pánvi. Bulgur uvařte dle návodu na obalu.

5. Mini okurky omyjte a nakrájejte na kolečka, červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky, cherry rajčátka omyjte a rozpulte, avokádo nakrájejte na tenké plátky.

6. Začněte vrstvit zeleninu do misek. Nejdříve špenát, opečenou tortillu a bulgur. Dále kukuřici, cherry rajčátka, mini okurky, fazole, červenou cibuli a avokádo. Krůtí maso pokrájejte a poklaďte do středu salátu. Bohatě zakapejte dresinkem a servírujte s měsíčkem limety.

TIP : zelené zlato Mexika, v podobě avokáda , najdete v naší Tržnici
Vláknina – s vysokým obsahem vlákniny





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mexická salátová miska

Hlavní chod Snadné Mexická Saláty Tip týdne Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

600 g krůtího prsního řízku
2 hrsti čerstvého koriandru
6 stroužků česneku
4 limety
180 ml olivového oleje
1 lžička chilli koření
1 lžička kmínu
1 lžička sušené cibule
sůl
75 g třtinového cukru
½ lžičky papriky
pepř
200 g bílého řeckého jogurtu
1 šalotka
50 g čerstvého špenátu
2 tortilly
80 g sterilované kukuřice
12 cherry rajčátek
4 okurky mini
80 g sterilovaných fazolí
1 červená cibule
1 avokádo
240 g bulguru

Jak na to?

1. Krůtí maso omyjte a osušte. Česnek oloupejte a 4 stroužky vložte do mixéru. Přidejte hrst koriandru, šťávu z jedné limety, 120 ml olivového oleje, lžičku chilli koření, kmínu, sušené cibule, soli, cukru, ½ lžičky papriky a pepře vše společně promixujte. Do dvou lžic vytvořené marinády naložte maso a nechte odpočívat v lednici až 24 hodin.

2. Maso opékejte na rozpálené pánvi nejdříve kůží dolů dokřupava. Otočte a maso opékejte dalších 5 minut. Dejte stranou odpočívat.

3. Šalotku oloupejte a nakrájejte na velké kostky. Do mixéru vložte 60 ml olivového oleje, řecký jogurt, šalotku, 2 stroužky česneku, šťávu ze dvou limet, zbylý třtinový cukr, lžičku soli a zbylou hrst koriandru a vše společně umixujte v dresink.

4. Tortilly nakrájejte na trojúhelníčky a nasucho opečte na pánvi. Bulgur uvařte dle návodu na obalu.

5. Mini okurky omyjte a nakrájejte na kolečka, červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky, cherry rajčátka omyjte a rozpulte, avokádo nakrájejte na tenké plátky.

6. Začněte vrstvit zeleninu do misek. Nejdříve špenát, opečenou tortillu a bulgur. Dále kukuřici, cherry rajčátka, mini okurky, fazole, červenou cibuli a avokádo. Krůtí maso pokrájejte a poklaďte do středu salátu. Bohatě zakapejte dresinkem a servírujte s měsíčkem limety.

TIP : zelené zlato Mexika, v podobě avokáda , najdete v naší Tržnici
Vláknina – s vysokým obsahem vlákniny

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty