Medvídci s mandlí
Ingredience
110 g | hladké mouky |
20 g | bramborového škrobu |
špetka soli | |
10 g | medu + 40 g javorového sirupu |
30 g | slunečnicového oleje |
150 g | mandlí |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 160 °C. Smíchejte mouku, bramborový škrob a sůl. Přilijte med promíchaný s javorovým sirupem a slunečnicovým olejem a vypracujte těsto. Vyválejte ho mezi dvěma pruhy pečicího papíru nebo potravinářské fólie a tvořítkem vykrajujte medvídky. Dávejte je na plech s pečicím papírem. Každému medvídkovi udělejte očička a nos třeba jehlicí či párátkem. Doprostřed tělíčka položte mandli a přitlačte na ni obě packy. Ze zbytků těsta můžete vytvarovat rohlíčky, hvězdičky, sněhové koule a další tvary – můžete je některým medvídkům dát do náruče místo mandlí. Pečte asi 7 minut, pak ztlumte troubu na 150 °C a dopékejte ještě dalších 8 minut do světle zlaté barvy.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY