×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Medvídci s mandlí

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Medvídci s mandlí

Co budete potřebovat

110 g hladké mouky
20 g bramborového škrobu
špetka soli
10 g medu + 40 g javorového sirupu
30 g slunečnicového oleje
150 g mandlí

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Smíchejte mouku, bramborový škrob a sůl. Přilijte med promíchaný s javorovým sirupem a slunečnicovým olejem a vypracujte těsto. Vyválejte ho mezi dvěma pruhy pečicího papíru nebo potravinářské fólie a tvořítkem vykrajujte medvídky. Dávejte je na plech s pečicím papírem. Každému medvídkovi udělejte očička a nos třeba jehlicí či párátkem. Doprostřed tělíčka položte mandli a přitlačte na ni obě packy. Ze zbytků těsta můžete vytvarovat rohlíčky, hvězdičky, sněhové koule a další tvary – můžete je některým medvídkům dát do náruče místo mandlí. Pečte asi 7 minut, pak ztlumte troubu na 150 °C a dopékejte ještě dalších 8 minut do světle zlaté barvy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medvídci s mandlí

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

110 g hladké mouky
20 g bramborového škrobu
špetka soli
10 g medu + 40 g javorového sirupu
30 g slunečnicového oleje
150 g mandlí

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Smíchejte mouku, bramborový škrob a sůl. Přilijte med promíchaný s javorovým sirupem a slunečnicovým olejem a vypracujte těsto. Vyválejte ho mezi dvěma pruhy pečicího papíru nebo potravinářské fólie a tvořítkem vykrajujte medvídky. Dávejte je na plech s pečicím papírem. Každému medvídkovi udělejte očička a nos třeba jehlicí či párátkem. Doprostřed tělíčka položte mandli a přitlačte na ni obě packy. Ze zbytků těsta můžete vytvarovat rohlíčky, hvězdičky, sněhové koule a další tvary – můžete je některým medvídkům dát do náruče místo mandlí. Pečte asi 7 minut, pak ztlumte troubu na 150 °C a dopékejte ještě dalších 8 minut do světle zlaté barvy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty