Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTrdelník
Albert logoAlbert logo
  • Trdelník
Trdelník

Trdelník

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Mléko 220 ml
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Cukr krupicový 60 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Sůl
  • Med 50 g
  • Voda 20 ml
  • Cukr skořicový 4 ks
  • Máslo 90 g
  • Mléko 220 ml
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Cukr krupicový 60 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Sůl
  • Med 50 g
  • Voda 20 ml
  • Cukr skořicový 4 ks
  • Máslo 90 g

Příprava

1
V misce promíchejte 50 ml vlažného mléka, droždí, lžičku cukru a nechte vzejít kvásek.
2
Do mísy vsypte polohrubou a hladkou mouku, změklé máslo, zbytek cukru, zbylé mléko, vejce, špetku soli a vzešlý kvásek. Hněťte, dokud nebude těsto hladké. Jestliže na hnětení používáte robot, použijte hnětací hák. Nechte cca 1 hodinu, nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem, na teplém místě přikryté čistou utěrkou kynout.
3
Mezitím si vymažte formy na trdelník olejem, místo nich můžete použít i prázdné odzátkované lahve od piva zbavené etiket, obalené alobalem a pomazané olejem. Vykynuté těsto rozdělte na 8 dílků a z každého vyválejte dlouhý váleček o průměru 2 cm. Ten pak omotejte kolem formy nebo lahve tak, aby se překrýval. Mašlovačkou trdelník ještě pomažte olejem a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.
4
Poté stáhněte trdelník z formy nebo z lahve, ještě horký potřete mašlovačkou směsí rozehřátého medu s vodou a obalte ve skořicovém cukru.
1
V misce promíchejte 50 ml vlažného mléka, droždí, lžičku cukru a nechte vzejít kvásek.
2
Do mísy vsypte polohrubou a hladkou mouku, změklé máslo, zbytek cukru, zbylé mléko, vejce, špetku soli a vzešlý kvásek. Hněťte, dokud nebude těsto hladké. Jestliže na hnětení používáte robot, použijte hnětací hák. Nechte cca 1 hodinu, nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem, na teplém místě přikryté čistou utěrkou kynout.
3
Mezitím si vymažte formy na trdelník olejem, místo nich můžete použít i prázdné odzátkované lahve od piva zbavené etiket, obalené alobalem a pomazané olejem. Vykynuté těsto rozdělte na 8 dílků a z každého vyválejte dlouhý váleček o průměru 2 cm. Ten pak omotejte kolem formy nebo lahve tak, aby se překrýval. Mašlovačkou trdelník ještě pomažte olejem a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.
4
Poté stáhněte trdelník z formy nebo z lahve, ještě horký potřete mašlovačkou směsí rozehřátého medu s vodou a obalte ve skořicovém cukru.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.