×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Medový zimní salát

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)

Medový zimní salát

Co budete potřebovat

1 máslová dýně, nakrájená na klínky
2 červené cibule, nakrájené na klínky
3 petržele, nakrájené na kolečka
3 lžíce olivového oleje BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
1–2 lžíce tekutého medu BASIC
1 malá ciabatta, nakrájená na kousky
1 lžíce slunečnicových semínek AQ
1 malý balíček baby špenátových lístků
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Zeleninu rozložte na plech, pokapejte polovinou oleje, osolte a opepřete. Pečte 20 minut, občas zeleninu otočte. Pak ji pokapejte medem, přisypte kousky pečiva a slunečnicová semínka a pečte ještě 5 minut. Špenátové lístky dejte do mísy a přisypte k nim pečenou zeleninu, pečivo a semínka. Prošlehejte vinný ocet, hořčici a zbývající olej a zálivku smíchejte se zeleninou. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medový zimní salát

Snadné Česká Saláty Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 máslová dýně, nakrájená na klínky
2 červené cibule, nakrájené na klínky
3 petržele, nakrájené na kolečka
3 lžíce olivového oleje BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
1–2 lžíce tekutého medu BASIC
1 malá ciabatta, nakrájená na kousky
1 lžíce slunečnicových semínek AQ
1 malý balíček baby špenátových lístků
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Zeleninu rozložte na plech, pokapejte polovinou oleje, osolte a opepřete. Pečte 20 minut, občas zeleninu otočte. Pak ji pokapejte medem, přisypte kousky pečiva a slunečnicová semínka a pečte ještě 5 minut. Špenátové lístky dejte do mísy a přisypte k nim pečenou zeleninu, pečivo a semínka. Prošlehejte vinný ocet, hořčici a zbývající olej a zálivku smíchejte se zeleninou. Ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)

Inspirujte se podobnými recepty