Medové řízky s kuskusem
Ingredience
2 | lžičky dijonské hořčice |
2 | lžičky medové hořčice |
3 | lžíce medu |
25–50 ml | pomerančového džusu |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
4 | vepřové řízky |
Na kuskus | |
---|---|
300 g | kuskusu |
4 | jarní cibulky, nakrájené na tenká |
kolečka | |
450 ml | horkého kuřecího vývaru |
1 | lžíce olivového oleje |
10 | cherry rajčátek (nejlépe |
barevné směsi), nakrájených | |
na čtvrtky | |
hrst petrželových listů, | |
nasekaných + na ozdobu | |
sůl a čerstvě mletý pepř |
Postup přípravy
V misce promíchejte obě hořčice s medem a pomerančovým džusem, osolte, opepřete a směsí potřete vepřové řízky. Rozpalte grilovací pánev. Maso grilujte asi 4 minuty z každé strany a během grilování ho potírejte zbylou omáčkou. Grilované maso odložte na teplý talíř a nechte odpočívat.
Mezitím si připravte kuskus. Do mísy nasypte kuskus a jarní cibulku, horký vývar promíchejte se lžící oleje, přelijte jím kuskus a promíchejte. Zakryjte a počkejte asi 5 minut, než se tekutina vsákne. Kuskus načechrejte vidličkou, promíchejte s rajčátky a petrželkou, osolte a opepřete.
Kuskus rozdělte na talíře, navrch položte maso a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY