×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Medové řízky s kuskusem

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Medové řízky s kuskusem

Co budete potřebovat

2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky medové hořčice
3 lžíce medu
25–50 ml pomerančového džusu
sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky
Na kuskus
300 g kuskusu
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka
450 ml horkého kuřecího vývaru
1 lžíce olivového oleje
10 cherry rajčátek (nejlépe
barevné směsi), nakrájených
na čtvrtky
hrst petrželových listů,
nasekaných + na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

V misce promíchejte obě hořčice s medem a pomerančovým džusem, osolte, opepřete a směsí potřete vepřové řízky. Rozpalte grilovací pánev. Maso grilujte asi 4 minuty z každé strany a během grilování ho potírejte zbylou omáčkou. Grilované maso odložte na teplý talíř a nechte odpočívat.
Mezitím si připravte kuskus. Do mísy nasypte kuskus a jarní cibulku, horký vývar promíchejte se lžící oleje, přelijte jím kuskus a promíchejte. Zakryjte a počkejte asi 5 minut, než se tekutina vsákne. Kuskus načechrejte vidličkou, promíchejte s rajčátky a petrželkou, osolte a opepřete.
Kuskus rozdělte na talíře, navrch položte maso a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medové řízky s kuskusem

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky medové hořčice
3 lžíce medu
25–50 ml pomerančového džusu
sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky
Na kuskus
300 g kuskusu
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka
450 ml horkého kuřecího vývaru
1 lžíce olivového oleje
10 cherry rajčátek (nejlépe
barevné směsi), nakrájených
na čtvrtky
hrst petrželových listů,
nasekaných + na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

V misce promíchejte obě hořčice s medem a pomerančovým džusem, osolte, opepřete a směsí potřete vepřové řízky. Rozpalte grilovací pánev. Maso grilujte asi 4 minuty z každé strany a během grilování ho potírejte zbylou omáčkou. Grilované maso odložte na teplý talíř a nechte odpočívat.
Mezitím si připravte kuskus. Do mísy nasypte kuskus a jarní cibulku, horký vývar promíchejte se lžící oleje, přelijte jím kuskus a promíchejte. Zakryjte a počkejte asi 5 minut, než se tekutina vsákne. Kuskus načechrejte vidličkou, promíchejte s rajčátky a petrželkou, osolte a opepřete.
Kuskus rozdělte na talíře, navrch položte maso a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty