×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Medové řízky s kuskusem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Medové řízky s kuskusem

Co budete potřebovat

2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky medové hořčice
3 lžíce medu
25–50 ml pomerančového džusu
sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky
Na kuskus
300 g kuskusu
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka
450 ml horkého kuřecího vývaru
1 lžíce olivového oleje
10 cherry rajčátek (nejlépe
barevné směsi), nakrájených
na čtvrtky
hrst petrželových listů,
nasekaných + na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

V misce promíchejte obě hořčice s medem a pomerančovým džusem, osolte, opepřete a směsí potřete vepřové řízky. Rozpalte grilovací pánev. Maso grilujte asi 4 minuty z každé strany a během grilování ho potírejte zbylou omáčkou. Grilované maso odložte na teplý talíř a nechte odpočívat.
Mezitím si připravte kuskus. Do mísy nasypte kuskus a jarní cibulku, horký vývar promíchejte se lžící oleje, přelijte jím kuskus a promíchejte. Zakryjte a počkejte asi 5 minut, než se tekutina vsákne. Kuskus načechrejte vidličkou, promíchejte s rajčátky a petrželkou, osolte a opepřete.
Kuskus rozdělte na talíře, navrch položte maso a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medové řízky s kuskusem

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky medové hořčice
3 lžíce medu
25–50 ml pomerančového džusu
sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky
Na kuskus
300 g kuskusu
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka
450 ml horkého kuřecího vývaru
1 lžíce olivového oleje
10 cherry rajčátek (nejlépe
barevné směsi), nakrájených
na čtvrtky
hrst petrželových listů,
nasekaných + na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

V misce promíchejte obě hořčice s medem a pomerančovým džusem, osolte, opepřete a směsí potřete vepřové řízky. Rozpalte grilovací pánev. Maso grilujte asi 4 minuty z každé strany a během grilování ho potírejte zbylou omáčkou. Grilované maso odložte na teplý talíř a nechte odpočívat.
Mezitím si připravte kuskus. Do mísy nasypte kuskus a jarní cibulku, horký vývar promíchejte se lžící oleje, přelijte jím kuskus a promíchejte. Zakryjte a počkejte asi 5 minut, než se tekutina vsákne. Kuskus načechrejte vidličkou, promíchejte s rajčátky a petrželkou, osolte a opepřete.
Kuskus rozdělte na talíře, navrch položte maso a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty