×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Medové řízky s kuskusem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Medové řízky s kuskusem

Co budete potřebovat

2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky medové hořčice
3 lžíce medu
25–50 ml pomerančového džusu
sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky
Na kuskus
300 g kuskusu
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka
450 ml horkého kuřecího vývaru
1 lžíce olivového oleje
10 cherry rajčátek (nejlépe
barevné směsi), nakrájených
na čtvrtky
hrst petrželových listů,
nasekaných + na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

V misce promíchejte obě hořčice s medem a pomerančovým džusem, osolte, opepřete a směsí potřete vepřové řízky. Rozpalte grilovací pánev. Maso grilujte asi 4 minuty z každé strany a během grilování ho potírejte zbylou omáčkou. Grilované maso odložte na teplý talíř a nechte odpočívat.
Mezitím si připravte kuskus. Do mísy nasypte kuskus a jarní cibulku, horký vývar promíchejte se lžící oleje, přelijte jím kuskus a promíchejte. Zakryjte a počkejte asi 5 minut, než se tekutina vsákne. Kuskus načechrejte vidličkou, promíchejte s rajčátky a petrželkou, osolte a opepřete.
Kuskus rozdělte na talíře, navrch položte maso a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medové řízky s kuskusem

Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky medové hořčice
3 lžíce medu
25–50 ml pomerančového džusu
sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky
Na kuskus
300 g kuskusu
4 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka
450 ml horkého kuřecího vývaru
1 lžíce olivového oleje
10 cherry rajčátek (nejlépe
barevné směsi), nakrájených
na čtvrtky
hrst petrželových listů,
nasekaných + na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

V misce promíchejte obě hořčice s medem a pomerančovým džusem, osolte, opepřete a směsí potřete vepřové řízky. Rozpalte grilovací pánev. Maso grilujte asi 4 minuty z každé strany a během grilování ho potírejte zbylou omáčkou. Grilované maso odložte na teplý talíř a nechte odpočívat.
Mezitím si připravte kuskus. Do mísy nasypte kuskus a jarní cibulku, horký vývar promíchejte se lžící oleje, přelijte jím kuskus a promíchejte. Zakryjte a počkejte asi 5 minut, než se tekutina vsákne. Kuskus načechrejte vidličkou, promíchejte s rajčátky a petrželkou, osolte a opepřete.
Kuskus rozdělte na talíře, navrch položte maso a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty