×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Medová kachna s jablky
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Asijská ,

Medová kachna s jablky

Co budu potřebovat

1 kachna o váze do 2 kg
4–5 lžiček soli
1 lžička sušeného tymiánu
4–5 kyselejších jablek
50 g sušených švestek
2–3 lžičky kmínu
drůbeží vývar na podlévání
2 lžíce medu
150 ml červeného vína
osmažené bylinky na ozdobu

Jak na to?

Kachnu očistěte od případných zbytků peří, omyjte ji a osušte. Zvenku i zevnitř důkladně osolte – snažte se sůl vetřít do všech záhybů – a pak břišní dutinu kachny vysypte tymiánem. Jablka omyjte a přepulte. Tři až čtyři půlky smíchejte se sušenými švestkami, směs dejte do dutiny a otvor spíchněte. Kachnu dejte do pekáčku, posypte kmínem a lehce podlijte drůbežím vývarem. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 2,5– 3 hodiny, nebo dokud není maso krásně měkké. Na začátku pečení nechte kachnu odklopenou, aby se maso zatáhlo. V momentě, kdy chytí barvu, pekáč přiklopte a teprve na poslední hodinu opět odklopte, aby se udělala kůrčička. Během celého pečení kachnu potírejte směsí vína a medu i samotným výpekem. Půl hodiny před dopečením přidejte do pekáčku i zbylá jablka, nakrájená na dílky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pečená jablka

    Dezert 45 minut
  • Luxusní žemlovka

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Francouzský toust s jablky

    Snídaně 30 minut