Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Medailonky s fazolkami a batátovým pyré

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Medailonky s fazolkami a batátovým pyré

Co budete potřebovat

800 g vepřové panenky
sůl
pepř
135 ml olivového oleje
1 lžička chilli vloček
4 stroužky česneku
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce dijonské hořčice
2 snítky čerstvého rozmarýnu
6 snítek čerstvého tymiánu
1 hrst čerstvé petrželky
450 g zelených fazolek
400 g batátů
125 g smetanového sýra
50 g másla

Jak na to?

1. Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
2. V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
3. Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
4. Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
5. Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
6. Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
7. Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
8. Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.

TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medailonky s fazolkami a batátovým pyré

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

800 g vepřové panenky
sůl
pepř
135 ml olivového oleje
1 lžička chilli vloček
4 stroužky česneku
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce dijonské hořčice
2 snítky čerstvého rozmarýnu
6 snítek čerstvého tymiánu
1 hrst čerstvé petrželky
450 g zelených fazolek
400 g batátů
125 g smetanového sýra
50 g másla

Jak na to?

1. Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
2. V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
3. Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
4. Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
5. Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
6. Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
7. Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
8. Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.

TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty