Medailonky s fazolkami a batátovým pyré
Ingredience
800 g | vepřové panenky |
sůl | |
pepř | |
135 ml | olivového oleje |
1 | lžička chilli vloček |
4 | stroužky česneku |
2 | lžíce červeného vinného octa |
2 | lžíce dijonské hořčice |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
6 | snítek čerstvého tymiánu |
1 | hrst čerstvé petrželky |
450 g | zelených fazolek |
400 g | batátů |
125 g | smetanového sýra |
50 g | másla |
Postup přípravy
1. Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
2. V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
3. Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
4. Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
5. Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
6. Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
7. Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
8. Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.
TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY