Další recepty a články
Medailonky s fazolkami a batátovým pyré
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
2. V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
3. Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
4. Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
5. Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
6. Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
7. Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
8. Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.
TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Medailonky s fazolkami a batátovým pyré
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
2. V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
3. Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
4. Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
5. Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
6. Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
7. Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
8. Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.
TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio