Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená najemno
1 vejce, rozšlehané
450 g mletého hovězího krku
70 g strouhanky
sušený česnek
sůl a pepř
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého muškátového oříšku
hrst najemno nasekané čerstvé
petrželky + navíc k podávání
2 lžíce rostlinného oleje
Na houbovou omáčku
80 g másla
2–3 čerstvé houby, nakrájené na plátky
250 ml smetany ke šlehání
sůl a bílý pepř, ocet

Postup přípravy

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova cibuli. Do větší mísy vlijte vejce, vsypte cibuli, mleté maso, strouhanku, sůl, koření a petrželku. Rukama dobře zpracujte a vytvarujte kuličky. V pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej a kuličky pozvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Trvá to 15–20 minut.
Mezitím v kastrůlku rozpusťte máslo a orestujte na něm houby. Pak k nim přidejte lehce ušlehanou smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Nechte povařit do zhoustnutí, případně dolaďte kapkou octa. Houbovou omáčkou polijte na talíři kuličky. Podávejte s těstovinami, posypané petrželkou.

Pomohl vám recept?
9hodnocení5

Další videorecepty