×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masové kuličky v houbové omáčce

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Masové kuličky v houbové omáčce

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená najemno
1 vejce, rozšlehané
450 g mletého hovězího krku
70 g strouhanky
sušený česnek
sůl a pepř
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého muškátového oříšku
hrst najemno nasekané čerstvé
petrželky + navíc k podávání
2 lžíce rostlinného oleje
Na houbovou omáčku
80 g másla
2–3 čerstvé houby, nakrájené na plátky
250 ml smetany ke šlehání
sůl a bílý pepř, ocet

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova cibuli. Do větší mísy vlijte vejce, vsypte cibuli, mleté maso, strouhanku, sůl, koření a petrželku. Rukama dobře zpracujte a vytvarujte kuličky. V pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej a kuličky pozvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Trvá to 15–20 minut.
Mezitím v kastrůlku rozpusťte máslo a orestujte na něm houby. Pak k nim přidejte lehce ušlehanou smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Nechte povařit do zhoustnutí, případně dolaďte kapkou octa. Houbovou omáčkou polijte na talíři kuličky. Podávejte s těstovinami, posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové kuličky v houbové omáčce

Snadné Petržel kadeřavá Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená najemno
1 vejce, rozšlehané
450 g mletého hovězího krku
70 g strouhanky
sušený česnek
sůl a pepř
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého muškátového oříšku
hrst najemno nasekané čerstvé
petrželky + navíc k podávání
2 lžíce rostlinného oleje
Na houbovou omáčku
80 g másla
2–3 čerstvé houby, nakrájené na plátky
250 ml smetany ke šlehání
sůl a bílý pepř, ocet

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova cibuli. Do větší mísy vlijte vejce, vsypte cibuli, mleté maso, strouhanku, sůl, koření a petrželku. Rukama dobře zpracujte a vytvarujte kuličky. V pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej a kuličky pozvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Trvá to 15–20 minut.
Mezitím v kastrůlku rozpusťte máslo a orestujte na něm houby. Pak k nim přidejte lehce ušlehanou smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Nechte povařit do zhoustnutí, případně dolaďte kapkou octa. Houbovou omáčkou polijte na talíři kuličky. Podávejte s těstovinami, posypané petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty