×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Masové kuličky v houbové omáčce

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Masové kuličky v houbové omáčce

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená najemno
1 vejce, rozšlehané
450 g mletého hovězího krku
70 g strouhanky
sušený česnek
sůl a pepř
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého muškátového oříšku
hrst najemno nasekané čerstvé
petrželky + navíc k podávání
2 lžíce rostlinného oleje
Na houbovou omáčku
80 g másla
2–3 čerstvé houby, nakrájené na plátky
250 ml smetany ke šlehání
sůl a bílý pepř, ocet

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova cibuli. Do větší mísy vlijte vejce, vsypte cibuli, mleté maso, strouhanku, sůl, koření a petrželku. Rukama dobře zpracujte a vytvarujte kuličky. V pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej a kuličky pozvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Trvá to 15–20 minut.
Mezitím v kastrůlku rozpusťte máslo a orestujte na něm houby. Pak k nim přidejte lehce ušlehanou smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Nechte povařit do zhoustnutí, případně dolaďte kapkou octa. Houbovou omáčkou polijte na talíři kuličky. Podávejte s těstovinami, posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové kuličky v houbové omáčce

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená najemno
1 vejce, rozšlehané
450 g mletého hovězího krku
70 g strouhanky
sušený česnek
sůl a pepř
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého muškátového oříšku
hrst najemno nasekané čerstvé
petrželky + navíc k podávání
2 lžíce rostlinného oleje
Na houbovou omáčku
80 g másla
2–3 čerstvé houby, nakrájené na plátky
250 ml smetany ke šlehání
sůl a bílý pepř, ocet

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova cibuli. Do větší mísy vlijte vejce, vsypte cibuli, mleté maso, strouhanku, sůl, koření a petrželku. Rukama dobře zpracujte a vytvarujte kuličky. V pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej a kuličky pozvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Trvá to 15–20 minut.
Mezitím v kastrůlku rozpusťte máslo a orestujte na něm houby. Pak k nim přidejte lehce ušlehanou smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Nechte povařit do zhoustnutí, případně dolaďte kapkou octa. Houbovou omáčkou polijte na talíři kuličky. Podávejte s těstovinami, posypané petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty