
Masové kuličky v houbové omáčce
Ingredience
1 | lžíce olivového oleje |
1 | malá cibule, nakrájená najemno |
1 | vejce, rozšlehané |
450 g | mletého hovězího krku |
70 g | strouhanky |
sušený česnek | |
sůl a pepř | |
1 | lžička mletého koriandru |
1 | lžička mletého muškátového oříšku |
hrst najemno nasekané čerstvé | |
petrželky + navíc k podávání | |
2 | lžíce rostlinného oleje |
Na houbovou omáčku | |
---|---|
80 g | másla |
2–3 | čerstvé houby, nakrájené na plátky |
250 ml | smetany ke šlehání |
sůl a bílý pepř, ocet |
Postup přípravy
V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova cibuli. Do větší mísy vlijte vejce, vsypte cibuli, mleté maso, strouhanku, sůl, koření a petrželku. Rukama dobře zpracujte a vytvarujte kuličky. V pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej a kuličky pozvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Trvá to 15–20 minut.
Mezitím v kastrůlku rozpusťte máslo a orestujte na něm houby. Pak k nim přidejte lehce ušlehanou smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Nechte povařit do zhoustnutí, případně dolaďte kapkou octa. Houbovou omáčkou polijte na talíři kuličky. Podávejte s těstovinami, posypané petrželkou.
Pomohl vám recept?
9hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod