×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Masové kuličky v houbové omáčce

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Masové kuličky v houbové omáčce

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená najemno
1 vejce, rozšlehané
450 g mletého hovězího krku
70 g strouhanky
sušený česnek
sůl a pepř
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého muškátového oříšku
hrst najemno nasekané čerstvé
petrželky + navíc k podávání
2 lžíce rostlinného oleje
Na houbovou omáčku
80 g másla
2–3 čerstvé houby, nakrájené na plátky
250 ml smetany ke šlehání
sůl a bílý pepř, ocet

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova cibuli. Do větší mísy vlijte vejce, vsypte cibuli, mleté maso, strouhanku, sůl, koření a petrželku. Rukama dobře zpracujte a vytvarujte kuličky. V pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej a kuličky pozvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Trvá to 15–20 minut.
Mezitím v kastrůlku rozpusťte máslo a orestujte na něm houby. Pak k nim přidejte lehce ušlehanou smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Nechte povařit do zhoustnutí, případně dolaďte kapkou octa. Houbovou omáčkou polijte na talíři kuličky. Podávejte s těstovinami, posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové kuličky v houbové omáčce

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená najemno
1 vejce, rozšlehané
450 g mletého hovězího krku
70 g strouhanky
sušený česnek
sůl a pepř
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého muškátového oříšku
hrst najemno nasekané čerstvé
petrželky + navíc k podávání
2 lžíce rostlinného oleje
Na houbovou omáčku
80 g másla
2–3 čerstvé houby, nakrájené na plátky
250 ml smetany ke šlehání
sůl a bílý pepř, ocet

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova cibuli. Do větší mísy vlijte vejce, vsypte cibuli, mleté maso, strouhanku, sůl, koření a petrželku. Rukama dobře zpracujte a vytvarujte kuličky. V pánvi na středním plameni rozehřejte rostlinný olej a kuličky pozvolna opékejte ze všech stran dozlatova. Trvá to 15–20 minut.
Mezitím v kastrůlku rozpusťte máslo a orestujte na něm houby. Pak k nim přidejte lehce ušlehanou smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Nechte povařit do zhoustnutí, případně dolaďte kapkou octa. Houbovou omáčkou polijte na talíři kuličky. Podávejte s těstovinami, posypané petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty