×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masové kuličky s bramborovou kaší

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Masové kuličky s bramborovou kaší

Co budete potřebovat

200 g mletého vepřového masa
1 šalotka
1 vejce
85 g strouhanky
sůl, pepř
1 lžička mletého nového koření
½ lžičky mletého zázvoru
400 g brambor typu C
25 g másla
200 ml plnotučného mléka
25 ml slunečnicového oleje
300 ml hovězího vývaru
200 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 hrst hladkolisté petrželky
4 lžičky brusinkové marmelády

Jak na to?

1. Ve větší míse promíchejte maso s najemno pokrájenou šalotkou, vejcem, strouhankou, solí a kořením. V dlaních vytvarujte asi 20 kuliček. Nechte 20 minut odpočinout.
2. Ve větším hrnci s osolenou vodou přiveďte oloupané brambory k varu. Po 20 minutách sceďte, vložte 10 g másla, přilijte teplé mléko a rozmačkejte na kaši. Dle chuti dosolte.
3. V hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na ní kuličky ze všech stran dozlatova. Vyjměte a nechte na ubrousku okapat. Do pánve vložte zbylé máslo, nechte rozpustit a vlijte hovězí vývar. Přiveďte k varu, vlijte šlehačku a vařte na mírném ohni do zhoustnutí, 10–15 minut. Vraťte kuličky.
4. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte s kaší a brusinkovou marmeládou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové kuličky s bramborovou kaší

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 2/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

200 g mletého vepřového masa
1 šalotka
1 vejce
85 g strouhanky
sůl, pepř
1 lžička mletého nového koření
½ lžičky mletého zázvoru
400 g brambor typu C
25 g másla
200 ml plnotučného mléka
25 ml slunečnicového oleje
300 ml hovězího vývaru
200 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 hrst hladkolisté petrželky
4 lžičky brusinkové marmelády

Jak na to?

1. Ve větší míse promíchejte maso s najemno pokrájenou šalotkou, vejcem, strouhankou, solí a kořením. V dlaních vytvarujte asi 20 kuliček. Nechte 20 minut odpočinout.
2. Ve větším hrnci s osolenou vodou přiveďte oloupané brambory k varu. Po 20 minutách sceďte, vložte 10 g másla, přilijte teplé mléko a rozmačkejte na kaši. Dle chuti dosolte.
3. V hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na ní kuličky ze všech stran dozlatova. Vyjměte a nechte na ubrousku okapat. Do pánve vložte zbylé máslo, nechte rozpustit a vlijte hovězí vývar. Přiveďte k varu, vlijte šlehačku a vařte na mírném ohni do zhoustnutí, 10–15 minut. Vraťte kuličky.
4. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte s kaší a brusinkovou marmeládou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty