Masové kuličky s bramborovou kaší
Ingredience
200 g | mletého vepřového masa |
1 | šalotka |
1 | vejce |
85 g | strouhanky |
sůl, pepř | |
1 | lžička mletého nového koření |
½ | lžičky mletého zázvoru |
400 g | brambor typu C |
25 g | másla |
200 ml | plnotučného mléka |
25 ml | slunečnicového oleje |
300 ml | hovězího vývaru |
200 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
1 | hrst hladkolisté petrželky |
4 | lžičky brusinkové marmelády |
Postup přípravy
1. Ve větší míse promíchejte maso s najemno pokrájenou šalotkou, vejcem, strouhankou, solí a kořením. V dlaních vytvarujte asi 20 kuliček. Nechte 20 minut odpočinout.
2. Ve větším hrnci s osolenou vodou přiveďte oloupané brambory k varu. Po 20 minutách sceďte, vložte 10 g másla, přilijte teplé mléko a rozmačkejte na kaši. Dle chuti dosolte.
3. V hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na ní kuličky ze všech stran dozlatova. Vyjměte a nechte na ubrousku okapat. Do pánve vložte zbylé máslo, nechte rozpustit a vlijte hovězí vývar. Přiveďte k varu, vlijte šlehačku a vařte na mírném ohni do zhoustnutí, 10–15 minut. Vraťte kuličky.
4. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte s kaší a brusinkovou marmeládou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY