Masopustní koblihy s marmeládou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Nevíte, co připravit na masopust? Přece masopustní koblihy plněné marmeládou.
1) Z droždí, lžičky cukru, trochy vlažného mléka a mouky nechte vzejít kvásek.
2) Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte žloutky a 40 g cukru. Postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud mléko nebude vlažné.
3) Mouku nasypte do mísy, přidejte kvásek, ušlehané mléko se žloutky, máslo, citronovou kůru, rum, trochu soli a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte v teple asi hodinu kynout.
4) Vykynuté těsto prohněťte a rozválejte na plát asi na prst silný a udělejte koblihy.
5) Skleničkou na polovinu těsta naznačte kolečka, jedno vedle druhého.
6) Doprostřed každého dejte marmeládu, a pak přehněte druhou polovinou těsta. Místa s marmeládou budou vypoulená a utvoří jakýsi střed koblihy. Vykrájejte je skleničkou.
7) Koblihy dejte na pomoučené prkénko a nechte 30 minut vykynout – během kynutí je jednou obraťte.
8) Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci se silným dnem, a pak smažte koblihy, nejprve z jedné strany, když zčervenají, tak i z druhé strany. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Masopustní koblihy s marmeládou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Nevíte, co připravit na masopust? Přece masopustní koblihy plněné marmeládou.
1) Z droždí, lžičky cukru, trochy vlažného mléka a mouky nechte vzejít kvásek.
2) Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte žloutky a 40 g cukru. Postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud mléko nebude vlažné.
3) Mouku nasypte do mísy, přidejte kvásek, ušlehané mléko se žloutky, máslo, citronovou kůru, rum, trochu soli a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte v teple asi hodinu kynout.
4) Vykynuté těsto prohněťte a rozválejte na plát asi na prst silný a udělejte koblihy.
5) Skleničkou na polovinu těsta naznačte kolečka, jedno vedle druhého.
6) Doprostřed každého dejte marmeládu, a pak přehněte druhou polovinou těsta. Místa s marmeládou budou vypoulená a utvoří jakýsi střed koblihy. Vykrájejte je skleničkou.
7) Koblihy dejte na pomoučené prkénko a nechte 30 minut vykynout – během kynutí je jednou obraťte.
8) Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci se silným dnem, a pak smažte koblihy, nejprve z jedné strany, když zčervenají, tak i z druhé strany. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio