Máslová omáčka s vínem beurre blanc
Ingredience
4 | šalotky |
400 ml | suchého vína (Veltlínské zelené) |
sůl | |
6 | kuliček celého pepře |
250 g | másla |
Postup přípravy
1. Do kastrůlku vsypte oloupanou a nahrubo nakrájenou šalotku a podlijte vínem.
2. Osolte a vsypte pepř. Přiveďte k varu.
3. Za občasného míchání na mírném ohni vařte do odpaření ¾ množství tekutiny, asi 15–20 minut. Odstavte.
4. Postupně metličkou zašlehejte kostičky másla. Máslo musí být vychlazené.
5. Nakonec omáčku propasírujte přes jemné síto. Pokud by byla omáčka příliš řídká, vmíchejte ještě další máslo. Omáčku ochutnejte a případně dosolte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY