Další recepty a články
Máslová omáčka s vínem beurre blanc
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Do kastrůlku vsypte oloupanou a nahrubo nakrájenou šalotku a podlijte vínem.
2. Osolte a vsypte pepř. Přiveďte k varu.
3. Za občasného míchání na mírném ohni vařte do odpaření ¾ množství tekutiny, asi 15–20 minut. Odstavte.
4. Postupně metličkou zašlehejte kostičky másla. Máslo musí být vychlazené.
5. Nakonec omáčku propasírujte přes jemné síto. Pokud by byla omáčka příliš řídká, vmíchejte ještě další máslo. Omáčku ochutnejte a případně dosolte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Máslová omáčka s vínem beurre blanc
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Do kastrůlku vsypte oloupanou a nahrubo nakrájenou šalotku a podlijte vínem.
2. Osolte a vsypte pepř. Přiveďte k varu.
3. Za občasného míchání na mírném ohni vařte do odpaření ¾ množství tekutiny, asi 15–20 minut. Odstavte.
4. Postupně metličkou zašlehejte kostičky másla. Máslo musí být vychlazené.
5. Nakonec omáčku propasírujte přes jemné síto. Pokud by byla omáčka příliš řídká, vmíchejte ještě další máslo. Omáčku ochutnejte a případně dosolte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio