1
Do kůže kuřete vmasírujte rukama sůl a pepř. Kuře položte do hlubokého pekáče na záda.
2
Povrch kuřete i břišní dutinu potřete rozpuštěným máslem. Kuře obložte bramborami, mrkví, zelenými fazolkami a rajčátky.
3
Zeleninu osolte a opepřete, podlijte bílým vínem. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 40 minut a během pečení přelévejte výpekem.
4
Pak zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte dalších 15–20 minut. Kuře naporcujte a zeleninu rozdělte na talíře. Posypte lístky hladkolisté petrželky a podávejte.
1
Do kůže kuřete vmasírujte rukama sůl a pepř. Kuře položte do hlubokého pekáče na záda.
2
Povrch kuřete i břišní dutinu potřete rozpuštěným máslem. Kuře obložte bramborami, mrkví, zelenými fazolkami a rajčátky.
3
Zeleninu osolte a opepřete, podlijte bílým vínem. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 40 minut a během pečení přelévejte výpekem.
4
Pak zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte dalších 15–20 minut. Kuře naporcujte a zeleninu rozdělte na talíře. Posypte lístky hladkolisté petrželky a podávejte.