ReceptyChřestová polévka s pošírovaným vejcem
Albert logoAlbert logo
  • Chřestová polévka s pošírovaným vejcem

Chřestová polévka s pošírovaným vejcem

Chřestová polévka s pošírovaným vejcem
Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Polévka

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej olivový
  • Chřest zelený 350 g
  • Cibule šalotka 3 ks
  • Špenát čerstvý 2 hrs.
  • Česnek 2 strouž.
  • Vývar zeleninový 700 ml
  • Sůl
  • Chléb
  • Vejce 4 ks
  • Máslo 25 g
  • Olej olivový
  • Chřest zelený 350 g
  • Cibule šalotka 3 ks
  • Špenát čerstvý 2 hrs.
  • Česnek 2 strouž.
  • Vývar zeleninový 700 ml
  • Sůl
  • Chléb
  • Vejce 4 ks
  • Máslo 25 g

Příprava

1
Máslo a olej rozpalte v širším hrnci, přidejte špičky chřestu a pár minut je opékejte, aby změkly. Vyjměte je a dejte stranou. Naopak do pánve dejte šalotky a 5–8 minut je opékejte. Pak přidejte kousky chřestu a opékejte dalších 10 minut. Na poslední minutu přidejte i česnek. Pak vmíchejte špenát, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pokud je třeba, nařeďte vodou. Podávejte zastříknuté olejem, s opečenými špičkami chřestu a plátky chleba.
2
Každou porci završte pošírovaným vejcem: v rendlíku přiveďte k varu dostatek vody, vejce vyklepněte do žáruvzdorné mističky, tu ponořte do rendlíku a opatrně nechte vejce vklouznout do vody. Poté vařte asi 2–3 minuty, aby byl bílek tuhý a žloutek tekutý. Děrovanou naběračkou vejce vylovte, nechte okapat a dejte na polévku.
3
TIP: Pár špiček zeleného chřestu si dejte stranou, opečte je a polévku jimi ozdobte.
1
Máslo a olej rozpalte v širším hrnci, přidejte špičky chřestu a pár minut je opékejte, aby změkly. Vyjměte je a dejte stranou. Naopak do pánve dejte šalotky a 5–8 minut je opékejte. Pak přidejte kousky chřestu a opékejte dalších 10 minut. Na poslední minutu přidejte i česnek. Pak vmíchejte špenát, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pokud je třeba, nařeďte vodou. Podávejte zastříknuté olejem, s opečenými špičkami chřestu a plátky chleba.
2
Každou porci završte pošírovaným vejcem: v rendlíku přiveďte k varu dostatek vody, vejce vyklepněte do žáruvzdorné mističky, tu ponořte do rendlíku a opatrně nechte vejce vklouznout do vody. Poté vařte asi 2–3 minuty, aby byl bílek tuhý a žloutek tekutý. Děrovanou naběračkou vejce vylovte, nechte okapat a dejte na polévku.
3
TIP: Pár špiček zeleného chřestu si dejte stranou, opečte je a polévku jimi ozdobte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 14.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 3 dny

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 10 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 3 dny

Od 14.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 3 dny

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 3 dny

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 10 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.