Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Marocké kuře s citronovým kuskusem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Marocké kuře s citronovým kuskusem

Co budete potřebovat

250 g kuskusu
1 citron
1 lžička olivového oleje
3 kuřecí prsa AQ
sůl
pepř
1 lžíce medu
1 lžička mleté skořice ES
1 lžička mletého kmínu ES
400g plechovka rajčat
150 ml slepičího vývaru
200 g zelených fazolek AQ

Jak na to?

Suchý kuskus smíchejte v míse s kůrou a šťávou z poloviny citronu a zalijte ho 400 ml vroucí vody. Těsně přiklopte a nechte stát. Mezitím připravte kuře. Olej rozpalte ve velké pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem, kuřecí maso osolte a opepřete, obalte v medu a 5–6 minut jej opékejte dozlatova. Pak k němu vmíchejte skořici, kmín, rajčata, vývar i fazolky a kuru i šťávu z druhé poloviny citronu. Přiveďte k varu. Odklopené vařte 8–10 minut nebo dokud nejsou fazolky měkké. Kuskus načechrejte vidličkou a podávejte dohromady





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marocké kuře s citronovým kuskusem

Hlavní chod Snadné Orientální Kuskus , Rajče Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 4 (85)

Co budete potřebovat

250 g kuskusu
1 citron
1 lžička olivového oleje
3 kuřecí prsa AQ
sůl
pepř
1 lžíce medu
1 lžička mleté skořice ES
1 lžička mletého kmínu ES
400g plechovka rajčat
150 ml slepičího vývaru
200 g zelených fazolek AQ

Jak na to?

Suchý kuskus smíchejte v míse s kůrou a šťávou z poloviny citronu a zalijte ho 400 ml vroucí vody. Těsně přiklopte a nechte stát. Mezitím připravte kuře. Olej rozpalte ve velké pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem, kuřecí maso osolte a opepřete, obalte v medu a 5–6 minut jej opékejte dozlatova. Pak k němu vmíchejte skořici, kmín, rajčata, vývar i fazolky a kuru i šťávu z druhé poloviny citronu. Přiveďte k varu. Odklopené vařte 8–10 minut nebo dokud nejsou fazolky měkké. Kuskus načechrejte vidličkou a podávejte dohromady

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty