
Marinovaný vepřový bok
Ingredience
100 g | hnědého cukru ABio |
100 ml | sherry |
80 g | zázvoru, nastrouhaného |
3 | stroužky česneku AQ, utřeného |
180 ml | kečupu AQ |
1 | lžíce dijonské hořčice |
80 ml | sójové omáčky |
750–900 g | vepřového boku bez kosti, výběr plátky AQ |
1 | malé bílé zelí, nakrouhané |
2 | středně velké mrkve, nastrouhané |
3 | jarní cibulky, na nudličky |
2 | limetky |
1 | lžička sezamového oleje |
1 | lžíce slunečnicového oleje |
Postup přípravy
Cukr dejte do rendlíku, zalijte sherry a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte zázvor i česnek a vařte deset minut. Poté přidejte kečup, dijonskou hořčici a sójovou omáčku a za stálého míchání vařte dalších pět minut. Přelijte do mísy a nechte zchladnout. Potom do marinády alespoň na půl hodiny naložte maso. Pak ho přendejte do pekáčku a při 180 °C pečte zhruba hodinu. Podávejte se salátem, smíchaným ze zelí, mrkve, jarní cibulky a soli, přelitým zálivkou z limetkové šťávy a sezamového i slunečnicového oleje.
Pomohl vám recept?
26hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod