×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Marinovaný vepřový bok

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Marinovaný vepřový bok

Co budete potřebovat

100 g hnědého cukru ABio
100 ml sherry
80 g zázvoru, nastrouhaného
3 stroužky česneku AQ, utřeného
180 ml kečupu AQ
1 lžíce dijonské hořčice
80 ml sójové omáčky
750–900 g vepřového boku bez kosti, výběr plátky AQ
1 malé bílé zelí, nakrouhané
2 středně velké mrkve, nastrouhané
3 jarní cibulky, na nudličky
2 limetky
1 lžička sezamového oleje
1 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

Cukr dejte do rendlíku, zalijte sherry a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte zázvor i česnek a vařte deset minut. Poté přidejte kečup, dijonskou hořčici a sójovou omáčku a za stálého míchání vařte dalších pět minut. Přelijte do mísy a nechte zchladnout. Potom do marinády alespoň na půl hodiny naložte maso. Pak ho přendejte do pekáčku a při 180 °C pečte zhruba hodinu. Podávejte se salátem, smíchaným ze zelí, mrkve, jarní cibulky a soli, přelitým zálivkou z limetkové šťávy a sezamového i slunečnicového oleje.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marinovaný vepřový bok

Náročné Česká Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

100 g hnědého cukru ABio
100 ml sherry
80 g zázvoru, nastrouhaného
3 stroužky česneku AQ, utřeného
180 ml kečupu AQ
1 lžíce dijonské hořčice
80 ml sójové omáčky
750–900 g vepřového boku bez kosti, výběr plátky AQ
1 malé bílé zelí, nakrouhané
2 středně velké mrkve, nastrouhané
3 jarní cibulky, na nudličky
2 limetky
1 lžička sezamového oleje
1 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

Cukr dejte do rendlíku, zalijte sherry a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte zázvor i česnek a vařte deset minut. Poté přidejte kečup, dijonskou hořčici a sójovou omáčku a za stálého míchání vařte dalších pět minut. Přelijte do mísy a nechte zchladnout. Potom do marinády alespoň na půl hodiny naložte maso. Pak ho přendejte do pekáčku a při 180 °C pečte zhruba hodinu. Podávejte se salátem, smíchaným ze zelí, mrkve, jarní cibulky a soli, přelitým zálivkou z limetkové šťávy a sezamového i slunečnicového oleje.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty