×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Marinovaný vepřový bok

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Marinovaný vepřový bok

Co budete potřebovat

100 g hnědého cukru ABio
100 ml sherry
80 g zázvoru, nastrouhaného
3 stroužky česneku AQ, utřeného
180 ml kečupu AQ
1 lžíce dijonské hořčice
80 ml sójové omáčky
750–900 g vepřového boku bez kosti, výběr plátky AQ
1 malé bílé zelí, nakrouhané
2 středně velké mrkve, nastrouhané
3 jarní cibulky, na nudličky
2 limetky
1 lžička sezamového oleje
1 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

Cukr dejte do rendlíku, zalijte sherry a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte zázvor i česnek a vařte deset minut. Poté přidejte kečup, dijonskou hořčici a sójovou omáčku a za stálého míchání vařte dalších pět minut. Přelijte do mísy a nechte zchladnout. Potom do marinády alespoň na půl hodiny naložte maso. Pak ho přendejte do pekáčku a při 180 °C pečte zhruba hodinu. Podávejte se salátem, smíchaným ze zelí, mrkve, jarní cibulky a soli, přelitým zálivkou z limetkové šťávy a sezamového i slunečnicového oleje.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marinovaný vepřový bok

Náročné Česká Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

100 g hnědého cukru ABio
100 ml sherry
80 g zázvoru, nastrouhaného
3 stroužky česneku AQ, utřeného
180 ml kečupu AQ
1 lžíce dijonské hořčice
80 ml sójové omáčky
750–900 g vepřového boku bez kosti, výběr plátky AQ
1 malé bílé zelí, nakrouhané
2 středně velké mrkve, nastrouhané
3 jarní cibulky, na nudličky
2 limetky
1 lžička sezamového oleje
1 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

Cukr dejte do rendlíku, zalijte sherry a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte zázvor i česnek a vařte deset minut. Poté přidejte kečup, dijonskou hořčici a sójovou omáčku a za stálého míchání vařte dalších pět minut. Přelijte do mísy a nechte zchladnout. Potom do marinády alespoň na půl hodiny naložte maso. Pak ho přendejte do pekáčku a při 180 °C pečte zhruba hodinu. Podávejte se salátem, smíchaným ze zelí, mrkve, jarní cibulky a soli, přelitým zálivkou z limetkové šťávy a sezamového i slunečnicového oleje.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty