Marinovaná kapie
Ingredience
6 | ks červené papriky kapie |
4 | lžíce extra panenského olivového oleje |
1 | lžíce bílého vinného octa |
3 | stroužky česneku |
1 | hrst čerstvé petržele |
sůl a pepř |
Postup přípravy
1. Čisté a suché kapie dejte přímo na rozpálené dřevěné uhlí, popřípadě rozpálený rošt grilu a nechte je spálit dočerna ze všech stran. Když jsou hotové, přendejte je do mísy, přikryjte fólií nebo alobalem a nechte je takto 20 minut odpočinout.
2. Pak můžete kapie oloupat. Dávejte pozor, aby se neroztrhaly. Pokud na nich zůstalo hodně slupek, opláchněte je pod vodou a vraťte do mísy.
3. V mističce si připravte vinaigrette tak, že metličkou postupně smíchejte 4 lžíce oleje se lžící octa, přidejte 3 oloupané a utřené stroužky česneku, hrst nadrobno nasekané petržele, osolte a opepřete.
4. Ugrilované papriky přelijte zálivkou a nechte je marinovat minimálně hodinu, ale můžete i přes noc. Servírujte s trochou marinády.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY