Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 ks červené papriky kapie
4 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
3 stroužky česneku
1 hrst čerstvé petržele
sůl a pepř

Postup přípravy

1. Čisté a suché kapie dejte přímo na rozpálené dřevěné uhlí, popřípadě rozpálený rošt grilu a nechte je spálit dočerna ze všech stran. Když jsou hotové, přendejte je do mísy, přikryjte fólií nebo alobalem a nechte je takto 20 minut odpočinout.
2. Pak můžete kapie oloupat. Dávejte pozor, aby se neroztrhaly. Pokud na nich zůstalo hodně slupek, opláchněte je pod vodou a vraťte do mísy.
3. V mističce si připravte vinaigrette tak, že metličkou postupně smíchejte 4 lžíce oleje se lžící octa, přidejte 3 oloupané a utřené stroužky česneku, hrst nadrobno nasekané petržele, osolte a opepřete.
4. Ugrilované papriky přelijte zálivkou a nechte je marinovat minimálně hodinu, ale můžete i přes noc. Servírujte s trochou marinády.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty