
Marinovaná kapie
Postup přípravy
1. Čisté a suché kapie dejte přímo na rozpálené dřevěné uhlí, popřípadě rozpálený rošt grilu a nechte je spálit dočerna ze všech stran. Když jsou hotové, přendejte je do mísy, přikryjte fólií nebo alobalem a nechte je takto 20 minut odpočinout.
2. Pak můžete kapie oloupat. Dávejte pozor, aby se neroztrhaly. Pokud na nich zůstalo hodně slupek, opláchněte je pod vodou a vraťte do mísy.
3. V mističce si připravte vinaigrette tak, že metličkou postupně smíchejte 4 lžíce oleje se lžící octa, přidejte 3 oloupané a utřené stroužky česneku, hrst nadrobno nasekané petržele, osolte a opepřete.
4. Ugrilované papriky přelijte zálivkou a nechte je marinovat minimálně hodinu, ale můžete i přes noc. Servírujte s trochou marinády.
Pomohl vám recept?
4hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod