Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 mango
1 mrkev
1/2 okurky
hrst mungo klíčků
hrst čerstvé máty
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce sezamového oleje
300 g krevet
2 stroužky česneku
1 cm zázvoru
1 chilli paprička
40 ml rybí omáčky
sůl, pepř
60 ml horké vody
1 limeta
30 g třtinového cukru
1 lžička sezamu
150 g nesolených arašídů

Postup přípravy

1. Oloupané mango, mrkev a okurku nakrájejte na tenké nudličky a dejte do mísy.
2. Přidejte mungo klíčky, nahrubo nasekanou mátu a koriandr.
3. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte celé krevety, plátky oloupaného stroužku česneku, najemno nasekaný zázvor a půlku chilli papričky a vše krátce orestujte, asi 3 minuty. Dochuťte 10 ml rybí omáčky, solí a pepřem.
4. Připravený mangový salát zalijte zálivkou, kterou připravíte smícháním horké vody, 30 ml rybí omáčky, šťávy z jedné limety, třtinového cukru, najemno nasekaného stroužku česneku a půlky chilli papričky. Vše promíchejte se sezamem a dochuťte solí a pepřem.
5. Arašídy opražte krátce nasucho v pánvi, nechte vychladnout a poté je nadrťte na větší kousky. Na salát naservírujte krevety a zasypte arašídy.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty