Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Mangový salát nộm xoài

Další recepty a články

Hovězí rumpsteak s japonským...
Hovězí rumpsteak s...
Hovězí rumpsteak s japonským...
Hovězí rumpsteak s japonským...
Rýžové nudle s krevetami a...
Rýžové nudle s...
Rýžové nudle s krevetami a...
Rýžové nudle s krevetami a...
Pečený pstruh s asijským...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s asijským...
Pečený pstruh s asijským...
Kimchi
Kimchi
Kimchi
Kimchi

Mangový salát nộm xoài

Co budete potřebovat

1 mango
1 mrkev
1/2 okurky
hrst mungo klíčků
hrst čerstvé máty
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce sezamového oleje
300 g krevet
2 stroužky česneku
1 cm zázvoru
1 chilli paprička
40 ml rybí omáčky
sůl, pepř
60 ml horké vody
1 limeta
30 g třtinového cukru
1 lžička sezamu
150 g nesolených arašídů

Jak na to?

1. Oloupané mango, mrkev a okurku nakrájejte na tenké nudličky a dejte do mísy.
2. Přidejte mungo klíčky, nahrubo nasekanou mátu a koriandr.
3. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte celé krevety, plátky oloupaného stroužku česneku, najemno nasekaný zázvor a půlku chilli papričky a vše krátce orestujte, asi 3 minuty. Dochuťte 10 ml rybí omáčky, solí a pepřem.
4. Připravený mangový salát zalijte zálivkou, kterou připravíte smícháním horké vody, 30 ml rybí omáčky, šťávy z jedné limety, třtinového cukru, najemno nasekaného stroužku česneku a půlky chilli papričky. Vše promíchejte se sezamem a dochuťte solí a pepřem.
5. Arašídy opražte krátce nasucho v pánvi, nechte vychladnout a poté je nadrťte na větší kousky. Na salát naservírujte krevety a zasypte arašídy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mangový salát nộm xoài

Hlavní chod Velmi snadné Asijská Saláty Magazín 9/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 mango
1 mrkev
1/2 okurky
hrst mungo klíčků
hrst čerstvé máty
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce sezamového oleje
300 g krevet
2 stroužky česneku
1 cm zázvoru
1 chilli paprička
40 ml rybí omáčky
sůl, pepř
60 ml horké vody
1 limeta
30 g třtinového cukru
1 lžička sezamu
150 g nesolených arašídů

Jak na to?

1. Oloupané mango, mrkev a okurku nakrájejte na tenké nudličky a dejte do mísy.
2. Přidejte mungo klíčky, nahrubo nasekanou mátu a koriandr.
3. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte celé krevety, plátky oloupaného stroužku česneku, najemno nasekaný zázvor a půlku chilli papričky a vše krátce orestujte, asi 3 minuty. Dochuťte 10 ml rybí omáčky, solí a pepřem.
4. Připravený mangový salát zalijte zálivkou, kterou připravíte smícháním horké vody, 30 ml rybí omáčky, šťávy z jedné limety, třtinového cukru, najemno nasekaného stroužku česneku a půlky chilli papričky. Vše promíchejte se sezamem a dochuťte solí a pepřem.
5. Arašídy opražte krátce nasucho v pánvi, nechte vychladnout a poté je nadrťte na větší kousky. Na salát naservírujte krevety a zasypte arašídy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Hovězí rumpsteak s japonským...
Hovězí rumpsteak s japonským...
Hovězí rumpsteak s japonským...
Hovězí rumpsteak s japonským...
Rýžové nudle s krevetami a...
Rýžové nudle s krevetami a...
Rýžové nudle s krevetami a...
Rýžové nudle s krevetami a...
Pečený pstruh s asijským...
Pečený pstruh s asijským...
Pečený pstruh s asijským...
Pečený pstruh s asijským...
Kimchi
Kimchi
Kimchi
Kimchi

Inspirujte se podobnými recepty