
Fermentovaná zelenina

Velmi snadné
3/5
Česká
Veganské
Příloha
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Nové koření
- Hořčičné semínko
- Bobkový list 1 ks
- Květák
- Brokolice 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Zelí červené
- Cibulka jarní
- Chilli paprička 1 ks
- Paprika červená 1 ks
- Sůl
- Nové koření
- Hořčičné semínko
- Bobkový list 1 ks
- Květák
- Brokolice 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Zelí červené
- Cibulka jarní
- Chilli paprička 1 ks
- Paprika červená 1 ks
Příprava
- 1Připravte si solný nálev v poměru 20 g soli na 1 litr převařené vody.
- 2Na dno čisté, nejlépe vyvařené sklenice dejte nové koření a bobkový list. Naplňte pečlivě vyčištěnou zeleninou tak, aby u hrdla sklenice zůstaly 2 cm volné.
- 3Zalijte solným nálevem, aby byla všechna zelenina ponořená. Pokud vám některé kousky zeleniny stále vyplavávají, můžete je zatížit například skleněným víčkem od zavařovací sklenice nebo dokonale vyčištěným kamenem. Přiklopte víčkem a nechte zeleninu kvasit na tmavším místě se stabilní teplotou kolem 20 °C. Zač- nou se tvořit bublinky a může se stát, že nálev trochu vyteče. Proto je lepší po tuto dobu nechat sklenici stát na plechu nebo na větším talíři.
- 4Zhruba po šesti dnech bouřlivé kvašení ustane a sklenici můžete přesunout do ledničky. V chladu vydrží i několik měsíců.
- 1Připravte si solný nálev v poměru 20 g soli na 1 litr převařené vody.
- 2Na dno čisté, nejlépe vyvařené sklenice dejte nové koření a bobkový list. Naplňte pečlivě vyčištěnou zeleninou tak, aby u hrdla sklenice zůstaly 2 cm volné.
- 3Zalijte solným nálevem, aby byla všechna zelenina ponořená. Pokud vám některé kousky zeleniny stále vyplavávají, můžete je zatížit například skleněným víčkem od zavařovací sklenice nebo dokonale vyčištěným kamenem. Přiklopte víčkem a nechte zeleninu kvasit na tmavším místě se stabilní teplotou kolem 20 °C. Zač- nou se tvořit bublinky a může se stát, že nálev trochu vyteče. Proto je lepší po tuto dobu nechat sklenici stát na plechu nebo na větším talíři.
- 4Zhruba po šesti dnech bouřlivé kvašení ustane a sklenici můžete přesunout do ledničky. V chladu vydrží i několik měsíců.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.