
Mangový dezert s mrkví

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Párty
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Mrkev 4 ks
- Smetana ke šlehání 40% 250 ml
- Agáve sirup 3 plž
- Mléko 175 ml
- Mango 1 ks
- Skořice mletá 1/2 člž
- Zázvor 2 cm
- Cukr krupicový 50 g
- Mascarpone 225 g
- Máslo 1 plž
- Mrkev 4 ks
- Smetana ke šlehání 40% 250 ml
- Agáve sirup 3 plž
- Mléko 175 ml
- Mango 1 ks
- Skořice mletá 1/2 člž
- Zázvor 2 cm
- Cukr krupicový 50 g
- Mascarpone 225 g
- Máslo 1 plž
Příprava
- 1Mrkve oloupejte a odřízněte tuhé konce. Pak je nastrouhejte.
- 2V hlubokém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mrkev, po chvíli i mletou skořici a dobře promíchejte.
- 3Pár minut opékejte, pak přidejte agávový sirup a dále vařte 10 minut.
- 4Vlijte mléko, snižte plamen a pomalu provářejte 20 až 30 minut nebo dokud mrkev zcela nezměkne a mléko se nevyvaří. Nelekejte se, pokud to bude trvat déle. Pak sejměte z plotny a nechte zchladnout.
- 5Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Dužinu manga rozmixujte do pyré. Smetanu ušlehejte do krémova a smíchejte ji s cukrem.
- 6Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou ho vyšlehejte, pak přidejte zchladlou mrkev, strouhaný zázvor a mangové pyré.
- 7Nakonec vše přimíchejte ke šlehačce. Vzniklou pěnu rozdělte do pohárků a 2 až 3 hodiny chlaďte. Servírujte s extra kopečkem šlehačky posypané skořicí.
- 1Mrkve oloupejte a odřízněte tuhé konce. Pak je nastrouhejte.
- 2V hlubokém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mrkev, po chvíli i mletou skořici a dobře promíchejte.
- 3Pár minut opékejte, pak přidejte agávový sirup a dále vařte 10 minut.
- 4Vlijte mléko, snižte plamen a pomalu provářejte 20 až 30 minut nebo dokud mrkev zcela nezměkne a mléko se nevyvaří. Nelekejte se, pokud to bude trvat déle. Pak sejměte z plotny a nechte zchladnout.
- 5Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Dužinu manga rozmixujte do pyré. Smetanu ušlehejte do krémova a smíchejte ji s cukrem.
- 6Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou ho vyšlehejte, pak přidejte zchladlou mrkev, strouhaný zázvor a mangové pyré.
- 7Nakonec vše přimíchejte ke šlehačce. Vzniklou pěnu rozdělte do pohárků a 2 až 3 hodiny chlaďte. Servírujte s extra kopečkem šlehačky posypané skořicí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.