Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

70 g mandlí, oloupaných
150 g másla, změklého
80 g moučkového cukru
50 g jemného krupicového
cukru
2 lžíce strouhané kůry
z citronu
100 g hladké mouky
35 g kukuřičného škrobu
Na náplň
100 ml mléka
½ sáčku vanilkového pudinku
1 vanilkový lusk
75 g másla
75 g moučkového cukru
malinový, rybízový nebo
jahodový džem
ovoce a cukr k podávání

Postup přípravy

Oloupané mandle rozdrťte v mixéru na co nejjemnější moučku. Máslo, moučkový a krupicový cukr a citronovou kůru ušlehejte do nadýchaného krému. Teprve pak přisypejte mandle, mouku a škrob a vypracujte hladké těsto. Vyválejte z něj váleček, zabalte ho do fólie a nechte hodinu chladit v lednici. Předehřejte troubu na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na půlcentimetrový plát a vykrajujte kolečka o průměru 7 centimetrů. Na plech je dávejte od sebe aspoň 1,5 centimetru – při pečení se roztáhnou. Pečte je 12–14 minut do světle zlaté barvy. Nechte vychladnout na plechu. Připravte náplň. V mléku rozmíchejte pudinkový prášek. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a semínka vyškrabejte do mléka. Vlijte do kastrolu a uvařte podle návodu na obalu hustý pudink. Přikryjte ho potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup. Nechte vychladnout. V misce ušlehejte z másla a cukru krém a vmíchejte do něj pudink. Krémem v cukrářském sáčku vykružte na polovinu sušenek kolečko, doprostřed dejte lžičku džemu a přiklopte druhou sušenkou. Koláčky nechte v chladu ztuhnout. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte s čerstvým ovocem.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty