×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Maminčiny kuřecí špízy

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Maminčiny kuřecí špízy

Co budete potřebovat

1 plechovka kokosového mléka Albert
2 stroužky česneku
kari
mletý zázvor
mletý koriandr
sezamový olej Nature´s Promise
citron
sůl, pepř
500 g prsních kuřecích řízků
200 g slaniny
2 velké papriky (zelené, žluté, červené, oranžové)
2 velké cibule
brambory
trvanlivé mléko

Jak na to?

Na marinádu smíchejte kokosové mléko s prolisovaným česnekem, přidejte lžičku kari, dvě lžičky mletého koriandru a lžičku zázvoru. Zalijte dvěma lžícemi sezamového oleje a podle chuti dosolte, opepřete a přidejte šťávu z citronu. Kuřecí maso nakrájejte na větší kousky. V uzavíratelné misce ho přelijte marinádou a nechte v lednici marinovat nejméně dvě hodiny. Na špejle napichujte střídavě kuřecí maso, papriky, slaninu, cibuli. Rozpalte troubu. Špízy vyskládejte na mřížku nad plech. Přelijte je zbytkem marinády a dejte péci cca na půl hodiny. Pozor, abyste maso nepekli příliš dlouho, vysušilo by se. Brambory oloupejte a vařte je 20 minut. Na uvařené brambory lijte pouze horké mléko, nikdy ne studené. K nejjemnější kaši vám pomůže kuchyňský robot.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Maminčiny kuřecí špízy

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)
Není nad šťavnaté špízy hrající všemi barvami. Provoní celý byt a vy netrpělivě nahlížíte do trouby a čekáte, až budou konečně hotové. Mami, už to bude? Ještě lžíci šťávy na bramborovou kaši. Můžete jít ke stolu!

Co budete potřebovat

1 plechovka kokosového mléka Albert
2 stroužky česneku
kari
mletý zázvor
mletý koriandr
sezamový olej Nature´s Promise
citron
sůl, pepř
500 g prsních kuřecích řízků
200 g slaniny
2 velké papriky (zelené, žluté, červené, oranžové)
2 velké cibule
brambory
trvanlivé mléko

Jak na to?

Na marinádu smíchejte kokosové mléko s prolisovaným česnekem, přidejte lžičku kari, dvě lžičky mletého koriandru a lžičku zázvoru. Zalijte dvěma lžícemi sezamového oleje a podle chuti dosolte, opepřete a přidejte šťávu z citronu. Kuřecí maso nakrájejte na větší kousky. V uzavíratelné misce ho přelijte marinádou a nechte v lednici marinovat nejméně dvě hodiny. Na špejle napichujte střídavě kuřecí maso, papriky, slaninu, cibuli. Rozpalte troubu. Špízy vyskládejte na mřížku nad plech. Přelijte je zbytkem marinády a dejte péci cca na půl hodiny. Pozor, abyste maso nepekli příliš dlouho, vysušilo by se. Brambory oloupejte a vařte je 20 minut. Na uvařené brambory lijte pouze horké mléko, nikdy ne studené. K nejjemnější kaši vám pomůže kuchyňský robot.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty